Svarar på anklagelserna mot Newcastles ägare

Kvinnan bakom affären: ”Skulle inte ha det här jobbet om det var sant”

Newcastles övertagande väcker känslor och Paul Pogba stänger inte dörren för en flytt.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Daily Mail, The Sun, respektive The Telegraph slänger alla fram exklusiva intervjuer för att täcka gårdagens stora nyhet: Mike Ashley har sålt Newcastle United till PIF, en saudisk investmentfond.

Daily Mails sportetta.
Daily Mails sportetta.

Hårt kritiserade Ashley menar att ett annat, högre bud dök upp i samband med den kollapsade affären förra sommaren.

– Men jag kände att budet vi redan accepterat från de nya ägarna skulle bli bäst för Newcastle United, säger numera förre ägaren till The Sun.

– Jag vill inget hellre än att se Newcastle vinna titlar. Trots all besvikelse genom åren önskar jag klubben och dess lojala supportrar allt det bästa i framtiden.

Det var full fest utanför St James’s där supportrar firade att Ashley till slut är borta. Detta trots att de nya ägarna är minst sagt kontroversiella.

”Saudiska övertagandet av Newcastle är bara ett cyniskt projekt för att mörka brutalitet, skenhelighet och kvinnohat”, lyder en av rubrikerna i Daily Mail.

Något som kvinnan bakom affären, Amanda Staveley, får svara på.

– Jag får den frågan ofta. Jag är en kvinna som driver en fotbollsklubb, vilket är ganska modigt av ett påstått misogyniskt samhälle. Jag skulle inte ha det här jobbet om så var fallet. Tvärtom har jag getts oerhört mycket stöd av PIF, säger Staveley till Daily Mail.

DAGENS TRÄNARKAMP

Goda nyheter är det däremot inte för Steve Bruce. Newcastles nuvarande tränare, som knappast är populär i supporterled han heller, förväntas ersättas inom kort.

– Nya ägare vill normalt sett ha en ny manager. Jag har varit med länge nog för att förstå det, säger Bruce till The Telegraph.

– Det är inte upp till mig, vilket jag accepterar. Men långt innan jag spelade fotboll, långt innan jag blev manager, var jag ett Newcastle United fan. Jag skulle älska att se den här klubben vinna något.

Antonio Conte, Brendan Rodgers och Steven Gerrard är tre namn som bollas upp redan nu. Rafael Benitez var tilltänkt om affären hade gått igenom förra sommaren men spanjoren valde att gå till Everton i stället.

DAGENS KARANTÄNLÖSNING

Att Newcastle plötsligt är rikast i landet kommer Miguel Almiron märka av när han återvänder från landslagssamlingen med Paraguay. I stället för karantän på ett hotell i tio dagar kommer Magpies hyra in en så kallad Hollywood-buss som ska placeras på träningsanläggningen. Bussen kostar enligt Daily Mail ca 600 pund per dag (ca 7116 kronor) vilket förstås är småsummor för nya ägarna och innehåller alla bekvämligheter man kan tänka sig.

Paul Pogba.
Paul Pogba.

DAGENS CITAT

– Jag gillar Turin! Jag har kontakt med tidigare Juve-lagkamrater som (Paulo) Dybala. Just nu tillhör jag Manchester, med kontrakt till juni. Därefter får vi se vad som händer. Jag vill först slutföra säsongen på min högsta nivå, sen får vi se.

Det har ryktats att Paul Pogba vill skriva på ett nytt kontrakt med Manchester United men fransmannens uttalande efter mötet med Belgien pekar snarare mot att han inte stänger dörren för en återkomst i Juventus.

Jack Wilshere
Jack Wilshere

DAGENS MEST KÄNSLOSAMMA

Jack Wilshere är tillbaka i Arsenal. 29-åringen, som varit klubblös sedan kontraktet med Bournemouth löpte ut förra säsongen, tillåts träna med sin gamla klubb för att hålla sig i form. Spelaren, som stannar till slutet av januari, ska även gå tränarkurser under tiden.

– Jag ser fram emot att arbeta hårt och hjälpa Arsenals akademi så mycket jag bara kan, säger Wilshere till Arsenals hemsida.


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.