Mathisen gav Petter Hansson svar på tal: ”Vi har jobbat mycket med kvaliteten”

UPPSALA. En landslagsprofil och Siriustränare hade ”gnällt” över bristen på innickade Marcus Mathisen-mål på fasta.

Under söndagen fick den 26-årige dansken ge svar på tal.

– Jag vet inte om vi jobbar mest i allsvenskan, men vi jobbar väldigt mycket på fasta situationer, säger Siriusbacken.

Marcus Mathisen, 26, satte pannan till en välriktad Daniel Stensson-frispark när Sirius fick ett 1–1-mål precis innan pausvilan i hemmamötet med Malmö FF.

När slutsignalen gick även efter den andra halvleken så hade Sirius vänt och vunnit.

Med andra ord var det en belåten Mathisen som nådde den mixade zonen efter 2–1-segern mot regerande mästaren.

– Det känns jättebra. Jag har också en känsla av att vi gör en riktigt bra match, säger mittbacken.

Dessutom var han extra nöjd just på att han fick göra ett mål på en fast situation. Någon som säkerligen var belåten med det också var den tidigare landslagsbacken, tillika Sirius assisterande tränare, Petter Hansson.

Marcus Mathisen kvitterade för Sirius mot Malmö.
Marcus Mathisen kvitterade för Sirius mot Malmö.
Petter Hansson.
Petter Hansson.

”Mittbackar ska göra mål på huvudet ibland...”

– Petter Hansson som har hand om det, har gnällt några gånger, så det var dags, sade Mathisen i Discoverys halvtidsintervjn efter sin 1–1-nick, åsyftandes ett mål på en fast situation.

I den mixade zonen efter matchen förklarar Mathisen mer utförligt:

– Vi har tränat jättemycket på det. Petter Hansson har lagt ner mycket jobb på det. I dag var tajmingen perfekt. Mittbackar ska göra mål på huvudet ibland. Förra året var vi absolut sämst. Släppte in alldeles för mycket mål. Gjorde inga mål nästan. Vi har jobbat mycket. Jag ska komma på bollen ofta. I dag var tajmingen perfekt. Stensson har en jättefin fot. Vi hade ett par lägen att vinna några dueller. Vi är farliga, och vi har blivit mycket bättre på defensiva.

Hur tränar man sådant på bästa vis? Har ni massa nya varianter?

– Nja. Jag har väl gnällt lite på kvaliteten innan på de som slagit frisparkarna. Vi har jobbat lite med kvaliteten. Hur vi löper in. Vi måste vara tuffare. Vi känner att vi gör det i dag.

Georgson: ”Min vilja är sekundär”

Med det sagt så släppte ändå Sirius också in det enda målet de släppte in på just en fast situation.

– Det är en variant de gjort tidigare, säger Malmö FF:s interimtränare Andreas Georgson på presskonferensen efter matchen, angående Moustafa Zeidans fina leverans till Jo Inge Bergets 0–1-volley.

Ett mål som alltså inte räckte för några MFF-poäng. För en tränare som ännu inte vet hur länge han kommer ha huvudansvaret för Malmö FF.

Skulle du vilja sitta kvar på tränarstolen även på längre sikt?

– Just nu är min vilja väldigt sekundär. Det handlar om att hitta bästa möjliga lösning för Malmö FF. Vi bedömer att bästa möjliga lösning just nu är att jag leder laget och att vi presterar så högt vi bara kan i matcherna vi spelar så det ger oss lugn och ro i vår rekryteringsprocess efter en huvudtränare, säger Georgson.

Sirius vände och vann mot MFF.
Sirius vände och vann mot MFF.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.