Allsvenskan i fotboll

Tränaren om petningen av Akinkunmi Amoo

”Det är respektlöst mot de andra spelarna”

Av: 

Felix Tornberg

Hugo Månsson

FOTBOLL

Akinkunmi Amoo gjorde stor succé mot IFK Göteborg.

Men matchen efter fick han snällt sätta sig på bänken.

– Jag kunde inte låta honom spela. Inte en chans, säger Hammarbytränaren Milos Milojevic i Studio Allsvenskan.

Den hårda bänkningen har att göra med en lagmiddag innan matchen mot BK Häcken. När den började hade Akinkunmi Amoo ännu inte dykt upp. I stället käkade den 19-årige stortalangen med en polare – utan tränare Milos Milojevic tillåtelse.

Ett val som satte Milojevic i en tuff sits. Efter den storslagna insatsen mot IFK Göteborg, en av hans bästa i klubben enligt tränaren, omgången innan var han ”tvungen” att placera sin guldklimp i frysboxen.

– Då blev det så att jag inte kunde låta honom spela nästa match. Inte från start. Inte en chans. För det är respektlöst mot de andra spelarna. Vi är ett lag, och vi äter tillsammans, säger han i podcasten i Studio Allsvenskan.

”Vi är ingen pengamaskin”

Amoo anlände inte till middagen förrän 25 minuter efter utsatt tid. Och mycket riktigt blev han bänkad mot Häcken. Milojevic menar att hans sätt att hantera talangen grundar sig i ett långsiktigt tänk.

– Han tillför det där extra, extra. 165 centimeter lång och gör mål med huvudet. Det handlar inte om att jag alltid har rätt, utan om att göra det bästa för honom och det bästa för laget

Denna säsong har han gjort nio mål och fyra assist på 26 matcher. Nu verkar Amoo ha siktet inställt på att ta nästa steg. Men Milojevic vill att han ska tänka mer på Hammarby.

– Vi kan inte bara tänka på Amoos intressen. Han har ett intresse i att bli såld. Det är så det funkar. Men var är Hammarby i den bilden? Att få pengar? Vi är ingen pengamaskin, vi är ett fotbollslag. Vårt första mål ska vara att vinna matcher, säger han i Studio Allsvenskan.

Sportbladet har varit i kontakt med Milos Milojevic som inte vill kommentera saken vidare.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Rodic rasande: ”Jag skulle aldrig göra så”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Akinkunmi Amoo

Milos Milojevic