Efter i allsvenska tabellen – men här vinner Malmö FF klart

BORÅS. 10, 14, 14 och Malmö FF, 17. Siffrorna som avgör?

Inte poäng, utan antalet ledare hos de allsvenska guldkandidaterna.

– De får jobba hårt hos oss, säger Jo Inge Berget.

Borta mot Elfsborg tvingades Malmö FF:s Felix Beijmo kasta in handduken efter 30 minuter efter att ha landat på axeln. Högerbacken rullades ut på bår med en befarad axel- eller nyckelbensskada.

Då saknade MFF redan sju spelare på grund av skada och hade en avstängd (Anders Christiansen) vid avspark.

Regerande mästarnas skadelista har varit lång sedan en längre tid tillbaka.

Samtliga av de fyra topplagen inblandade i den allsvenska guldstriden – MFF, AIK, Djurgården och Elfsborg – har skador, men ingen av konkurrenterna har lika bra förutsättningar att hantera dem som Sveriges rikaste idrottsförening.

Malmö FF:s nyckelspelare i fajten om SM-guldet kan bli den hela 17 personer starka ledartruppen kring A-laget.

Djurgården och Elfsborg har 14 ledare, AIK ”bara” 10. Allt enligt klubbarnas egna hemsidor.

Det stora totalantalet i personalen runt MFF-truppen gör att man kan ha hela tre fysioterapeuter, två fystränare, en massageterapeut, en läkare och en psykolog (och tre analytiker som kan vrida och vända på egna och motståndarnas taktik).

”De får jobba allihopa”

MFF-ledarna som jobbar med skador, rehab och spelarnas fysiska status är många men har att göra med tanke på antalet skadade.

– De får jobba allihopa! Dom har två, tre gubbar var att ta hand om. Det är mycket jobb. Det är inte idealiskt, säger Jo Inge Berget.

Vem jobbar hårdast i rehabgänget?

– Det är inte kul att vara skadad. Det är svårt för dem att hålla det uppe samtidigt som de ska köra sin tråkiga rehab hela tiden. Det jobbas hårt bakom kulisserna också.

Hur mycket jobb är det för ledarna som har hand om de här bitarna?

– Det är klart att det är mycket. Vi spelar i Europa också. De som spelar matcherna ska ha sin del av behandling och hjälp också. Det är klart att de har mycket med alla skador. De har fullt upp. De gör ett bra jobb, säger norrmannen.

Vem vill du ge en ros?

– Allihopa. Det är ett lag. I en klubb som Malmö FF är det viktigt att alla drar åt samma håll. De ska ha en stor del i äran att vi kan ställa upp med så många spelare i match efter match, säger Jo Inge Berget.

Jon Dahl Tomasson.
Jon Dahl Tomasson.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.