Tre stormatcher på åtta dagar för AIK: ”Det kommer gynna oss”

IFK Göteborg hemma i dag (lördag). Malmö FF hemma på onsdag. Hammarby borta på söndag.

Är den kommande veckan ett SM-guldaspirerande AIK:s viktigaste hittills denna säsong?

– Det skulle jag säga, säger Nabil Bahoui till Sportbladet.

Efter att ha inlett säsongen desto tveksammare så har AIK börjat hitta momentum på sistone med tre raka segrar i allsvenskan.

Detta inför ett minst sagt tufft matchschema som stundar den kommande veckan.

Stormatcherna avlöser varandra under en åttadagarsperiod med IFK Göteborg, Malmö FF och Hammarby på schemat – i den ordningen.

– Det här är lag som förmodligen ska slåss om det i slutet av dagen. Det blir viktigt. Men det är fortfarande bara tre poäng precis som i alla andra matcher. Nyckelordet är återhämtning. Att maxa varje match och försökta återhämta sig däremellan, säger anfallaren Nabil Bahoui.

Känner ni en extra press att ni behöver vinna för att inte tappa i titelstriden?

– Känslan är inte så. Man vet att det är toppmatcher. Men det är tre poäng. Vi vill inte titta för mycket på Malmö och Hammarby än. Göteborg är det mest fokus på. Ett starkt lag som vi respekterar.

Allt fokus på Blåvitt

Sebastian Larsson har, likt Bahoui, noll fokus här och nu på mötena med MFF och Hammarby.

– Hundra procent fokus måste ligga på Göteborg. När vi är klara med den går vi vidare.

Även om fokus bara är på Blåvitt nu, är det sammantaget den viktigaste veckan hittills denna säsong som väntar?

– Jag har inte funderat i de termerna. Men det klart det är viktigt. Vi har shapeat upp vår säsong lite efter inledningen. Men vi stod på två förluster och en seger efter tre. Veckan som kom därefter var ju relativt viktig också för att få lite bättre styr på saker, vilket jag tycker vi lyckats med. Nu vill vi ju bara bibehålla det. Men 30 omgångar senare har alla mött varandra lika många gånger. Så väljer jag att se på det.

Tränaren: ”Det kommer gynna oss”

Bartosz Grzelak på samma fråga:

– Det svänger snabbt. Du kan möta tre på pappret mindre namnkunniga lag och gå bort dig för en hel säsong. Men vi kommer nog märka vart vi står inför den här säsongen. Men det är inget som är kört om det inte blir full pott. Jag ser det som en svår match i taget, säger AIK-tränaren och fortsätter:

– Utifrån min erfarenhet av att ha varit här så gör tuffa matcher att man kommer upp i bra tempo. Det är väldigt bra träning. Jag ser det som att det kommer gynna oss.

Är det tre måstematcher som väntar?

– Jag skulle väl tro att Hammarby, Malmö, och möjligtvis Göteborg, kommer vara topplag. Och vi har också ambitionen att vara det. Så vi kan nog lista ut vilka matcher som är lite mer än tre poäng. Och det är de här matcherna. Tuffa motståndare och Göteborg är definitivt på samma nivå som de andra två lagen på en given dag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.