Janne Anderssons Zlatan-besked: ”Han blir ett vapen”

Uppdaterad 2022-03-30 | Publicerad 2022-03-28

CHORZOW. Avstängd mot Tjeckien.

Mot Polen är det troligt att Zlatan Ibrahimovic, 40, hoppar in som en blågul super-sub.

– Det är en ganska stor sannolikhet att han kommer in på planen, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Efter varningen på tilläggstid i avslutande gruppspelsmatchen borta mot Spanien i höstas var Zlatan Ibrahimovic avstängd i playoff-semifinalen mot Tjeckien.

Dessutom kom AC Milan-stjärnan nyligen tillbaka från en hälskada.

”Startar inte”

Inför tisdagskvällens avgörande och drama borta mot Polen säger förbundskaptenen Janne Andersson att det finns stor chans till speltid för Sveriges genom tidernas bäste målgörare i landslaget.

Hur många minuters speltid har Zlatan i sig?

– Zlatan har ett antal. Hur många är svårt att säga med tanke på hans bakgrund. Men – det kan jag säga utan att avslöja för mycket – han kommer inte starta matchen. Men ett inhopp kan han göra. Sedan får vi se hur många minuter det blir beroende på hur det ser ut i matchen och beroende på vad som händer.

När plockar man in Zlatan i en match som kan gå till förlängning?

– Det är en jättebra fråga och det får vi utvärdera tillsammans och känna av. Han var med på hela träningen i dag. Vi får snacka ihop oss med medicinska teamet och sätta en plan för det, säger Andersson.

Kan inte spela hela matchen

– Vi får se när det gäller Zlatan. Han är självklart ett vapen för oss, men han är inte ett vapen som kan spela hela matchen för oss, tyvärr.

Är det ändå sannolikt att han kommer spela?

– Ska vi prata procentsatser igen så finns det en ganska stor sannolikhet att han kommer in på planen. Men det beror väldigt mycket hur matchen är. 

– Han är ett vapen om vi behöver jaga mål, men han kan också vara väldigt bra på defensiva fasta om vi hamnar under tryck, säger Janne Andersson.