Bekräftat: AIK-spelaren utlånad till Qatar

Foto: JOHAN BERNSTR ÖM / BILDBYR ÅN
FOTBOLL

Det började som ett galet rykte – men nu är det klart.
AIK-mittfältaren Ahmed Yasin lånas ut till qatariska Muaither SC.
– Vi tror att speltid under våren kan förändra situationen till det bättre, säger sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Den qatariska ligans officiella hemsida gick ut och bekräftade att yttermittfältaren var klar för en utlåning till QSL-laget Muaither, vilket en av klubbens representanter också bekräftade.
– Vårt kontrakt med Yasin är på sex månader. Vi får se hur det går, och sen ta ett beslut om hur vi ska gå vidare med ett eventuellt kontrakt, sa klubbrepresentanten den 28 december.
När lokaltidningen Nerikes Allehanda sedan fick tag på spelaren var han inte sugen på att kommentera.
– Jag har faktiskt inga kommentarer till det. Ska jag vara ärlig är jag inte jättesugen på en intervju. Så skriv det du vill skriva, sa Yasin.

Lånas ut till maj

Men nu bekräftar även AIK affären. Ahmed Yasin lånas ut från och med den 1 januari till 31 maj 2017, skriver klubben.
– I nuläget är en lånelösning för Ahmed den bästa då hans egenskaper ej konkurrerar på ett direkt sätt i de positioner som ligger närmats till hands. Vi tror att speltid under våren kan förändra situationen till det bättre, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

”Riktigt irriterad”

Spelaren själv är irriterad över att inte ha fått chansen i AIK.
– Det som gör mig riktigt irriterad är att jag inte fått chansen att visa AIK:s supportrar vad jag verkligen går för, säger han.
Det blev 18 matcher och sex mål för Yasin i AIK.

FAKTA

Ahmed Yasin

Född: 22 april 1991 (25 år), Bagdad, Irak.
Position: Mittfältare.
Tidigare klubbar: BK Forward, Örebro SK, Aarhus, AIK.
Nuvarande klubb: Muaither SC (utlånad från AIK).
Vilka är Muaither SC?
Muaither Sports Club spelar i Qatar Stars League, högstaligan i Qatar, och ligger på elfte plats efter elva spelade omgångar. Hemmamatcherna spelas på Thani bin Jassim Stadium i Al Rayyan som har en publikkapacitet på 25 000 åskådare.