Efter Europasuccén – ny vinst för ÖFK

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYR N

NORRKÖPING. Klara för Europa League – och nu levererar Östersund även i allsvenskan.

På Östgötaporten såg Norrköpingssonen Ken Sema till att ”Peking” besegrades med 2–0.

– Jag taggar alltid till extra mot Norrköping, säger 23-åringen till Sportbladet.

Det har varit en hyfsad vecka om man håller på Östersunds FK.

Torsdagens bragdartade insats mot Paok, som tog klubben till gruppspel i Europa League, följdes i dag upp med en ny seger.

Efter en avslagen första halvlek tog Jämtlandslaget tag i drabbningen borta mot IFK Norrköping – och kammade äntligen hem en trepoängare.

När hemmalaget saknade skärpa och kreativitet framåt var det i stället gästerna som bröt dödläget i den 71:a minuten.

Avgjorde på stopptid

Efter fint förarbete av Fouad Bachirou, Ronald Mukiibi och Ludvig Fritzson kunde till sist Ken Sema från nära håll peta in bollen till 0–1.

– "Ludde" gör det riktigt bra som tar emot bollen och sen kommer den till mig från ingenstans. Det var ett riktigt viktigt mål, säger målskytten som har Sylvia som moderklubb och nu var tillbaka i sin hemstad.

– Otroligt skönt att vinna här hemma. Vi vinner välförtjänt.

Du taggar till lite extra mot Peking?

– Det gör jag alltid mot Norrköping

Tredje raka segern mot IFK Norrköping, två i allsvenskan och en i svenska cupen-finalen. Ni verkar ha ganska lätt för dem?

– Känns som det va, haha. Just nu går det bra.

”Peking” vaskade fram ett par fina kvitteringschanser men bollen ville inte in bakom Aly Keita, som precis som mot Paok gjorde en ny fin insats och spikade igen helt och hållet.

I stället var det Gabriel Somi som, framspelad av Ken Sema, punkterade mötet genom att dunka in 0–2 bakom David Mitov Nilsson på tilläggstid.

Tredje segern mot Peking

– Jag är mycket nöjd med spelarnas insats, det har varit en tuff vecka för oss, säger Graham Potter på presskonferensen och är av förståeliga skäl betydligt mer nöjd än sin kollega Jens Gustafsson.

– Vi skapade inte speciellt mycket över 90 minuter. Då är Östersund lite skickligare än oss just nu att skapa något utifrån ett lågt stående försvar.

– Vi har inte riktigt kvalitén, skickligheten eller träningstimmarna tillsammans för att slå ut Östersund när de blir låga i försvaret, säger IFK Norrköpings tränare.

Parallellt med att Östersund gjort braksuccé i Europa League-kvalet har laget roterat kraftigt och gått riktigt svagt i allsvenskan.

Inför mötet med Norrköping hade laget fem raka matcher utan seger. Trots det är avståndet till en Europaplats nu inte mer än fyra poäng.

– Chanserna att vi tar igen det är stora. Det kommer vi jobba hårt för, säger Ken Sema.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM