Edward Chilufya: ”Jag tror att vi kommer nå finalen”

Djurgården fortsätter att ösa in mål och är nu klara för semifinal.

Men hur långt kan de gå i Svenska cupen?

– Jag tror att vi kommer nå finalen, säger den glödhete Edward Chilufya efter 3–0-segern mot Östersund.

Edward Chilufya har varit glödhet under Svenska cupen. Mot Umeå gjorde 21-åringen ett hattrick och mot Kalmar gjorde han två mål.

I cupkvartsfinalen mot Östersund gjorde zambiern ett mål och en assist när Djurgården vann med 3–0.

Likt Djurgårdens matcher mot Umeå och Kalmar inledde Stockholmarna i ett rasande högt tempo. Efter fem minuter hade man redan skapat ett par farliga målchanser.

Edward Chilufya fortsätter ösa in poäng

Efter en kvart öppnade Kalle Holmberg målskyttet. Magnus Eriksson slog en utmärkt krossboll ut till Edward Chilufya på högerkanten, som i sin tur hittade en fristående Kalle Holmberg – som rakade in 1–0 till hemmalaget.

Gästerna skapade inte många målchanser – men Noah Sonko Sundberg brände ett ypperligt läge efter en frispark.

I halvtidspausen blev Edward Chilufya hyllad av sin lagkamrat Magnus Eriksson.

– Jag menar... vi har ”Chili” (Chilufya) som är i en fantastisk form. Så vi försöker hitta honom bakom där. Sen är Kalle (Holmberg) i bra målstim så det är inte otippat att det är de som ligger bakom det, sa Magnus Eriksson till C More.

Efter paus tog det inte lång tid innan zambiern hade tagit sig in i målprotokollet. Albion Ademi slog in ett precist inlägg mot den bortre stolpen – där Edward Chilufya dök upp och nickade in 2–0 till Djurgården.

Klara för semifinal

Hemmalaget utökade även till 3–0 i den 70:e matchminuten. En kort hörnvariant mynnade ut i ett mönsteranfall som avslutades av inbytte Nicklas Bärkroth.

Slutresultatet blev 3–0 trots att Djurgården hade bud på betydligt fler mål i slutet.

– Vi har utvecklat ett lite nytt typ av spel. Jag tycker att vi skapar mycket chanser, kommer runt mycket på kanterna och har många spelare med gott självförtroende. Klart att det bidrar mycket. Vi har fått många resultat med oss och en del gjorda mål, säger 3–0-målskytten Nicklas Bärkroth till C More efter matchen.

Edward Chilufya gjorde sitt sjätte mål på de tre senaste matcherna.

”Jag tror att vi kommer nå finalen”

Mot Umeå gjorde yttern hattrick – och berättade efteråt att han visste att han skulle göra minst två mål. Inför matchen mot Östersund var Edward Chilufya lika säker.

– Jag visste att jag skulle göra mål. För jag har gjort det bra bra i träning och de senaste matcherna. Jag trodde på mig själv att jag skulle göra mål, säger Chilufya.

Hur bra form är du i just nu?

– Jag är bra. På en skala från ett till 100 så är jag nog på 80 procent. Det finns mer att förbättra.

Härnäst väntar semifinal mot antingen Hammarby eller Trelleborg – kvartfinalen som sköts upp på grund av ett flertal covidfall i Hammarby – för Djurgården.

För Edward Chiliufya spelar det ingen roll vilka Djurgården möter i semifinal.

– Vilket som helst. Vi bryr oss inte om vilka vi möter för vi ligger bra till.

Hur långt tror du att ni kan gå?

– Vi kan nå finalen. För vi tror på vår förmåga och vi arbetar hårt. Vi är enade och spelar som ett lag. Jag tror att vi kommer nå finalen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.