Alexander Jeremejeff

BK Häcken klart för final i svenska cupen

Av: 

Petra Thorén

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

GÖTEBORG. Alexander Jeremejeff har återvänt till BK Häcken med ambition om att vinna SM-guld.

Vägen dit kan gå via ett tredje cupguld med klubben och tränaren Andreas Alm ser en tuffare anfallare leda sitt lag.

– Han är lite mer tyken nu, lite styggare, konstaterar Alm efter semifinalvinsten.

BK Häcken har vunnit svenska cupen två gånger, 2016 och 2019. Alexander Jeremejeff var med vid båda tillfällena.

Nu när bollen är upplagd för ännu ett cupguld, efter 3–0 i semifinalen mot Västerås, finns anfallaren åter i BK Häckens tröja.

Efter två mål från hans fötter gav Häckens tränare Andreas Alm sin syn på anfallarens förvandling.

– Hans klass är bättre än när han var här förra gången. Han kommer hit för att vill till Häcken. Han är bättre i kombinationsspelet än vad han var tidigare. Vi har också lite andra typer av spelare runt honom som gör att han kan bli bättre i det spelet.

– Han är lite mer tyken, lite styggare.

Är det den internationella touchen?

– Kanske. Det kan vara det. Han ställer krav på sig själv och är mer verbal på träningarna för oss. Tidigare var det svårt att nå honom både i matcher och i träningar, men det tycker jag att han kommer med själv nu, säger Alm.

Alexander Jeremejeff återvände inför den här säsongen till BK Häcken som han lämnade senast sommaren 2019. Han köptes loss från tyska Dynamo Dresden och nederländska Twente, dit anfallaren var utlånad under hösten.

Semifinalen mot Västerås SK FK, som gjort en imponerande resa till semifinalen, inleddes trevande och gästerna tog för sig med en hög press.

Den framåtlutade inställningen ledde till ett vasst anfall som kunde givit Västerås ledningen i den 10:e minuten. Bollen in från Justin Salmon på högerkanten landade fint hos Albin Sporrong vid bortre stolpen. Han satte bollen behärskat i mål, men det dömdes bort för offside i något skede.

– Jag var inte offside i alla fall, säger Albin Sporrong till CMore.

Jeremejeff.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Inte nöjd i halvtid

Häcken hade sina framstötar via ett fartfyllt spel av Leo Bengtsson, teknisk briljans av Bénie Traore och fin känsla i framspelningarna av Tobias Heinz på mittfältet. Men det var först efter ledningsmålet i den 34:e minuten som hemmalaget tände till.

Målet gjorde Alexander Jeremejeff efter en påpasslig aktion när Västerås backlinje blev bolltittade vid mittbacken Rasmus Lindgrens längre passning. I andra halvlek punkterade han matchen när han tog tillvara på en retur från Västerås skickliga målvakt Anton Fagerström, som stod för flera räddningar under matchens gång.

– Det är en härlig känsla. Det är skönt att vara viktig och det är en skön känsla att göra mål, säger Jeremejeff efter matchen.

Vad säger du om Andreas Alms beskrivning av dig som spelare?

– Lite så är det kanske. Det är lite tuffare, det smäller på mer. Och jag har insett att jag tycker att det är rätt roligt att det brinner lite och är lite grinigt. Att man hatar att förlora. Det är så man försöker säga varje träning och varje match.

Semifinalen slutade 3–0 efter ett självmål av Gustaf Lagerbielke, som styr in ett hårt inspel av Ali Youssef.

BK Häckens finalmotstånd är inte klart ännu. Den andra semifinalen kommer att spelas mellan Djurgården och vinnaren av den uppskjutna matchen mellan Hammarby och Trelleborg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Jeremejeff

BK Häcken

Fotboll

Svenska Cupen fotboll (herrar)