Efter förnedringen: ”Mirakel om Zidane överlever”

Kritiken är stenhård mot Real Madrid och Zinedine Zidane efter cupfiaskot.

Division 3-laget Alcoyano skrällvann med 2–1 efter förlängning.

”Det är ett mirakel om Zidane överlever”, skriver Marca.

Spansk media är minst sagt kritiska efter att Real Madrid åkt ur i 16-delsfinalen i Copa del Rey. Division 3-laget Alcoyano kunde göra segermålet 2–1 trots tio spelare på plan.

Marca påpekar att klubben har förlorat två titlar på sex dagar. I förra veckan blev det förlust med 2–1 mot Athletic Bilbao i semifinalen av den spanska supercupen i Malaga.

”Ingen kommer undan den här pinsamheten. Det är den värsta förlusten under Zidanes era. Det kan bli ödesdigert för honom. Om han överlever det här är det ett mirakel”, skriver Marca.

– Vi får se vad som händer de närmaste dagarna. Det som händer får hända, säger tränaren Zinedine Zidane.

”En mardröm”

”Det är ett av de mest förödmjukande kapitlen i Real Madrids historia som har skrivits. Låt 2021 avslutas nu. Det här är en mardröm. Zinedine Zidanes blomma har vissnat för alltid”, skriver AS.

– Vi får inte bli galna. Jag tror att spelarna är med mig, men ni måste fråga dem. Vi har gjort bra saker under säsongen, vi måste koncentrera oss på det som kan göras, säger Zinedine Zidane.

I en omröstning på Marca så tycker 62 procent av besökarna att Zinedine Zidane har gjort sitt i Real Madrid.

I La Liga så har tabelltvåan Real Madrid med två matcher mer spelade fyra poäng upp till ligaledaren och lokalrivalen Atletico Madrid.

På måndagskvällen spelar Real Madrid mot bottenlaget Alaves på bortaplan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.