Edinson Cavani

Edinson Cavani med drömmål – inför publik

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Inför avspark mot Fulham fick Bruno Fernandes priset för att ha gjort säsongens vackraste mål för Manchester United.

Sen fick Edinson Cavani ut och trumfade det – med ett drömmål från 40 meter.

När Manchester United efter många om och men lyckades förlänga ett år ytterligare med Edinson Cavani var uruguayanen tydlig med att en viktig del i det beslutet var att få chansen att spela inför fansen.

I dag skedde det för första gången när arenan fylldes med 10 000 åskådare mot Fulham i en första publikmatch sedan pandemin bröt ut.

Granskades av VAR

En kvart in i matchen fick publiken se ett mål de sent ska glömma. Edinson Cavani friställdes från mittlinjen men i stället för att rusa från attackerande backar tittade han upp och lobbsköt in bollen över en lite felplacerad Alphonse Areola i Fulhams mål.

Målet granskades för offside men VAR godkände målet även om reprisbilder såg ut att visa att Bruno Fernandes klackskarvning eventuellt aldrig var en touch vilket i så fall skulle placerat Cavani offside på David de Geas första passning.

Fulham tog skrällpinne

Ironiskt nog hade Manchester United redan före avspark valt att dela ut priset för årets mål till en betydligt beskedligare balja som Bruno Fernandes satte på Robin Olsen i Everton. Återstår att se om de ändrar sig efter den här matchen.

Målet räckte dock inte för att fixa tre poäng. Redan nedflyttade Fulham kvitterade med kvarten kvar efter att Joe Bryan lämnats helt fri att nicka in 1–1 från nära håll.

Matchen pågår, texten uppdateras!

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Europa League-final 2021: Guide med datum, tv-tider och inbördes möten

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Edinson Cavani

Manchester United

Premier League