AVSLÖJAR: Tinnerholm jagas av tyska klubbar

Utsedd till New York City FC:s mest värdefulle spelare och starkaste säsongen i bagaget.

Nu är Anton Tinnerholm, 29, på flera tyska klubbars radar, erfar Sportbladet.

– Det finns en del rykten. Jag är öppen och lyssnar, säger högerbacken.

Wagner
Wagner

Fyra mål och fyra assist i 20 matcher i en annorlunda grundserie av MLS under andra halvan av 2020 gav Anton Tinnerholm utmärkelsen som lagets MVP, mest värdefulle spelaren, efter en stark säsong för svensken.

– Jag gjorde ett par bra år i Malmö FF, men det var nog min allra bästa. Jag har fått en viktig roll i laget, bidrar mycket och svarar för en hel del poäng, säger han efter sin tredje säsong i MLS. 

– Det var kul med utmärkelsen. Det är inte ofta en högerback får de priserna, säger Tinnerholm, hemma i Sverige på semester.

Rädda att tappa Tinnerholm

Bland New York Citys fans är det dock oroligt.

Först tappade klubben mittfältaren Alexander Ring, sedan vänsterbacken Ronald Matarrita varpå supportrar på Twitter befarar att Tinnerholm är nästa stjärna att lockas från klubben.

Det finns fog för den oron.

Enligt vad Sportbladet erfar har Bundesligasjuan Freiburg och Fortuna Düsseldorf, femma i 2. Bundesliga och ledda av tidigare MFF-tränaren Uwe Rösler, visat intresse för Tinnerholm som har kontrakt med New York City FC i ytterligare två år.

– Det är en del rykten och det är smickrande att bli uppmärksammad av andra klubbar. Jag är öppen för allt, beredd att lyssna och skulle väga in många olika faktorer.

– Familjen och jag trivs jättebra i New York, i staden och klubben, men det senaste året har varit skittufft när vi blivit helt avskurna från familj och vänner. Då blir avstånden ännu större.

– Nu vet vi inte ens när MLS-säsongen kör igång. Förhandlingarna pågår mellan spelarfacket och ligan. Det är mycket som behöver komma på plats, säger Tinnerholm.

Klubben stoppade landslagsspel

En flytt till en europeisk liga skulle dessutom ytterligare öka Anton Tinnerholms landslagschanser.

New York City FC sa två gånger nej till Svenska Fotbollförbundet under 2020 när förbundskaptenen Janne Andersson ville ha möjligheten att ta ut högerbacken i landslaget.

– De kunde göra det eftersom jag hade varit tvungen att sitta i karantän i 14 dagar när jag kom tillbaka. Det var extra surt med tanke på den form jag var i då. Men fortsätter jag hålla samma standard så hoppas jag att det blir aktuellt med landslagsspel igen, säger Tinnerholm.

Hur håller du igång på semestern?

– Jag har varit på gymmet och så kommer jag nog köra lite med Åtvidaberg. Jag har fått ett 54-sidigt kompendium från klubben om hur vi ska hålla igång, säger Tinnerholm.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.