Jake Larsson kollapsade efter familjetragedin

Jake Larssons storebror gick bort utan förvarning i september.

Örebro-mittfältaren kollapsade av sorgen och försvann under säsongen.

– Det var som en stor del av mig dog, det har varit jävligt tufft, säger 22-åringen till Nerikes Allehanda.

Det är första gången som Jake Larsson berättar om varför han försvann från matcherna och träningarna med Örebro i allsvenskan under säsongen.

I september drabbades han av en stor familjetragedi när hans storebror gick bort plötsligt.

– När det kommer så här utan förvarning och när man är så ung som jag är så är det svårt. Jag visste inte hur jag skulle hantera det. Min bror var min största supporter och min bästa vän, säger Jake Larsson.

Klarade inte sorgen

Det var den 21 september som han tvingades bryta bortamatchen mot Mjällby. Han klagade på att han var yr i huvudet, trodde att han skulle svimma på planen och fördes till sjukhus för undersökning.

Efter det var Jake Larsson sjuk och i hemmamatchen mot Elfsborg den 3 oktober tvingades han bryta efter 19 minuter på grund av en smäll mot knäet. Efter det kom han inte tillbaka.

Kollapsen och svårigheterna med rehabiliteringen berodde på att hans kropp hade svårt att bära den tunga sorgen.

– Det tog väldigt hårt på mig och min familj. I början tillät jag inte mig själv att sörja. Jag vägrade tro att han var död. För mig var det helt oacceptabelt att han hade dött, säger Jake Larsson.

Svårt sova och äta

När han började förstå vad som hade hänt och vad det innebar fick han svårt att sova och äta.

– Till slut så gav min kropp bara upp. Kroppen orkade inte med att fortsätta med den hårda träningen i kombination av att jag mådde så dåligt utanför planen. Det var som att jag sprang in i en vägg. I samband med att jag var skadad blev det bara värre, samtidigt som jag fortsatte att äta och sova dåligt. Det var för mycket sorg och för mycket påfrestningar psykiskt av det som hade hänt. Ibland finns det saker som är viktigare än fotboll, säger Jake Larsson.

Efter förra säsongen har Jake Larsson fortsatt träna och säger att att han nu är fysiskt och psykiskt redo för att köra för fullt igen. Belastningarna efter det som har varit är inte lika svåra längre.

Jake Larsson nämner stödet och hjälpen han fått av bland annat tränaren Axel Kjäll och lagkaptenen Nordin Gerzic. Sambon Izabella Hurtig är ny mittfältare i ÖSK Dam i division 1, 21-åringen har lämnat Kif Örebro efter att bland annat haft problem med två korsbandsskador.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.