”Man ska inte tro på allt man läser”

Isak Bergmann Johannesson, 17, ryktas bort från IFK Norrköping.

Enligt den isländska podcasten Dr. Football kommer han lämna i januari, men Bergmann Johannesson dementerar uppgifterna.

– Man ska inte tro på allt man läser, säger han till Sportbladet.

Ryktena kring den isländske mittfältaren i Norrköping har varit många – och storklubbar som Manchester United, Juventus och Real Madrid ska enligt ryktena vara intresserade av 17-åringen.

Den isländska podcasten Dr. Football hävdar, enligt sajten Fotbolti.net att Bergmann Johannesson kommer att lämna IFK Norrköping i januari. Podcastens värd, Hjörvar Hafliðason, spår dock att spelaren inte kommer att gå till någon av storklubbarna ovan, utan till en klubb där han direkt får speltid – förslagsvis någon av klubbarna i Nederländerna.

”Jag är IFK Norrköpings spelare”

Det är uppgifter som Bergmann Johannesson själv inte vill kännas vid.

– Man ska inte tro på allt man läser. Det stämmer inte. Jag är IFK Norrköpings spelare och kommer göra allt för klubben. Jag kan dock inte påverka det som skrivs i media, men jag kan fokusera på att göra mitt bästa i träningen och komma tillbaka till Norrköping så bra som möjligt, säger Bergmann Johannesson som firat jul och nyår på Island.

17-åringen kommer tillbaka till ett IFK Norrköping med en ny tränare. Jens Gustafsson har lämnat klubben och Rikard Norling har tagit över ansvaret.

Hur ser du på att Jens Gustafsson, som du stod nära, lämnar?
– Jag är så tacksam för allt han har gjort för mig. Men nu är det en ny tränare i Norrköping och det ska bli spännande. Jag ser fram emot att träffa honom se hur det blir.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN