Bisarra självmålet bakom Liverpools seger

Sadio Manés skott var på väg att gå till inkast.

Då styrde Nicolás Tagliafico ödesdigert in bollen i eget nät när Ajax förlorade mot Liverpool med 0–1.

– Vi har haft en vecka som har varit upp och ner och det var viktigt att studsa tillbaka, säger Liverpools James Milner i Viaplays sändning.

Ajax stod för en hedervärd insats hemma mot Liverpool.

Hemmalaget hade både en boll av Davy Klaassen i stolpen och en elegant Dusan Tadic-chip som Fabinho cykelsparkade bort på mållinjen.

Men tyvärr för det nederländska laget hade man även ett oturligt självmål i nät.

Sadio Mané bröt in från vänsterkanten, men den vanligtvis pricksäkre senegalesen fick en rejäl felträff. Skottet såg ut att kunna gå hela vägen till inkast om inte Nicolás Tagliafico hade stått i vägen.

”En riktig ormdödare”

Argentinaren försökte styra bort bollen men i stället gick den åt fel håll – rakt in i eget mål.

– Det är en riktigt misslyckad träff han får. Det är en riktig ormdödare, säger Viaplays expert Pontus Kåmark.

Liverpool vann med 1–0.

– Man tar det man får. Vi hade tillräckligt med chanser och var besvikna över att inte ha gjort mål tidigare. Vi hade till exempel en del farliga kontringar i första halvlek. Men det var viktigt att hålla nollan. De är ett riktigt bra lag så att hålla nollan var viktigt, och sen räckte det med självmålet, säger James Milner.

En välkommen seger för klubben som har haft några tunga dagar där försvarsstjärnan Virgil van Dijk ådrog sig en korsbandsskada i 2–2-matchen mot lokalrivalen Everton.

I grupp D:s andra match för kvällen vann Atalanta mot danska Midtjylland. Svenskduon Jens Cajuste och Joel Andersson startade för Midtjylland men fick vara med om något av en överkörning när Atalanta vann bekvämt med 4–0.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.