Totalt haveri vid Hammarbys biljettsläpp

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Hammarby släppte premiärbiljetterna i går.

Det gick åt skogen – alla biljetter har makulerats.

– Det är jävligt olyckligt, säger klubbens informationsansvarige Axel Pershagen till Fotbollskanalen.

Hammarby IF spelar hemmapremiär mot Kalmar FF den 9 april. I går släppte Bajen biljetterna till matchen. Det slutade med totalt haveri.

Klubbens biljettleverantören AXS Transticket hade tekniska problem - ståplatssektionen översåldes och en hel del sittplatsbiljetter dubbelsåldes.

”Folk är både arga och frustrerade”

Allting måste göras om. Hammarby uppger att alla köp har makulerats och i stället får alla chansen att köpa biljetter vid klockan 10.00 tisdag morgon.

”AXS tar helt och hållet på sig ansvaret för att detta inträffat. Vi är väldigt medvetna om vårt eget läge i denna situation och har all respekt för att folk är både arga och frustrerade, för att det här nu inträffar igen”, skriver klubben i en kommentar på sin hemsida.

Får varsitt värdebevis

Alla som köpte biljett under måndagen kommer att få ett värdebevis som används för att köpa en ny biljett. AXS kommer även att kompensera berörda personer med att ge ut två stycken biljetter vid ett tillfälle, till utvalda matcher under 2017.

– Det är jävligt olyckligt och som vi skriver så tar AXS helt och hållet på sig ansvaret, men vi förstår ju självklart vårt ansvar, säger han till Fotbollskanalen.

Enligt sajten är Hammarby väldigt missnöjda med biljettleverantören AXS Transticket. Bajen kan kräva en omförhandling av nuvarande avtal.

”Vårt och våra supportrars tålamod är slut”

– Vi är väldigt irriterade och tar det här väldigt allvarligt. I dagsläget har vi biljettsystemet som en del av avtalet och det är klart att vi skulle kunna begära att avtalet skrivs om där det inte ingår. Då får vi i så fall upphandla en egen leverantör, säger klubbdirektören Henrik Kindlund till Fotbollskanalen.

Det senaste biljetthaveriet stör Kindlund. Han menar att AXS inte håller måttet för att sköta försäljningen.

– Vi bytte i höstas och har haft en del strul vad gäller säsongskortsförsäljningen också. Både vårt och våra supportrars tålamod är slut. Nu ska de fram med en ordentlig plan här, säger klubbdirektören.

Beklagar biljettstrulet

AXS Transticket beklagar det som har inträffat.

– Vi förstår att folk är både arga och frustrerade i dag. Felet berodde på förköpen som gjordes med lösenord. Det kommer vi inte att använda för biljettsläppet i morgon. Vårt fokus har varit att lösa problemet och återkoppla till de som drabbats, säger AXS ansvarige Oscar Klingensjö.

ARTIKELN HANDLAR OM