Arsenal förbi United – efter Özil-show

FOTBOLL

Första ligasegern på nära två månader.

Arsenal hade en efterlängtad kväll på Emirates på onsdagen.

– Nej, vi har inte glömt hur man vinner, skrev Mesut Özil på Twitter efter 3–0 mot West Ham.

Kampen om Champions League-platserna tuffar vidare i Premier League. De tre översta lagen (just nu Chelsea, Tottenham och Liverpool) är garanterade biljetter till fotbollens finrum nästa säsong, medan fyran får kvala sig in i turneringen.

Då tog Arsenal en viktig seger hemma mot West Ham.

3–0 på Emirates Stadium innebär att ”The Gunners”, som inte hade vunnit en match i ligan sedan den 11 februari, nu har fyra poäng upp till Manchester City på fjärdeplatsen med en match mindre spelad.

Europa League-plats

Tacka inte minst Mesut Özil för det. Den tyske landslagsstjärnan tryckte in 1–0 i 58:e, innan han spelade fram Theo Walcott till 2–0 tio minuter senare. Med sju minuter kvar fastställde Olivier Giroud slutresultatet till 3–0 efter en fin soloprestation i straffområdet.

– Nej, vi har inte glömt hur man vinner, skrev Mesut Özil på Twitter efter matchen, med taggen ”än finns det liv i den gamla damen”.

Tränaren Arsene Wenger till BBC Sport:

– Özil och Alexis Sánchez är viktiga spelare, men alla gjorde bra ifrån sig. Du kan inte påstå att någon gjorde en dålig match i kväll. Vi kommer från en svår period där vårt självförtroende snabbt har försvunnit och sakta kommit tillbaka.

”Litet handikapp”

Därmed gick Arsenal om Zlatan Ibrahimovics Manchester United på femteplatsen (som innebär spel i Europa League) tack vare bättre målskillnad.

– Vi har ett litet handikapp jämfört med lagen framför. Vi har färre chanser på oss att tappa poäng, säger Wenger.

Nästa match spelar Arsenal på måndag, borta mot Crystal Palace.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM