Experten: ”Lindelöf behöver gå in och leda laget”

Foto: TT & Bildbyrån
FOTBOLL

Det finns en plats till honom bredvid Eric Bailly – men då han behöver agera som en ledare.

Det menar BBC:s Manchester United-expert Simon Stone.

– Han behöver gå in och leda laget från backlinjen. Han behöver kunna förstå Premier League, säger Stone till Sportbladet.

I går kväll blev det officiellt att Manchester United och Benfica är överens om en övergångssumman gällande Victor Nilsson Lindelöf.

Enligt Sportbladet ligger prislappen på 350 miljoner kronor plus prestationsbaserade bonusar. Totalt kan affären bli värd 450 miljoner kronor.

Pressen är stor och förväntningarna är höga på 22-åringen, som ser ut att få Gary Nevilles nummer.

”Finns en plats för honom”

Nilsson Lindelöfs övergång till United har blivit rejält uppmärksammad. I England är det mycket skriverier kring försvararen.

Sportbladet har pratat med ansedda BBC:s Simon Stone som enbart arbetar med att bevaka Manchester United. Han menar att det har funnits ett behov att få in en mittback, så ”Vigge” är ett välkommet tillskott i klubben.

– Det finns en plats för honom där, de har behövt att få in någon. Språket kommer inte att vara ett problem för honom, så jag ser inte att han kommer att få några problem att anpassa sig till livet i England. Men å andra sidan behöver han så fort som möjligt förstå spelet i Premier League, säger Stone.

Han bildar backpar med Bailly

Simon Stone är tämligen säker på att Nilsson Lindelöf och Eric Bailly kommer att bilda mittbackspar när Premier League-säsongen 2017/18 drar igång.

– Phil Jones har för mycket skadebekymmer. Chris Smalling är kvick, han har snabba fötter. Men han har andra svagheter. Daley Blind kan spela mittback så länge han inte möter klassiska brittiska centertankar, säger Stone.

– Eric Bailly har gjort det bra i United, han passar bra i Premier League. Hans svaghet är dock att han behöver någon som leder honom på fotbollsplanen.

Och där kan Nilsson Lindelöf komma in och bli nyckeln i försvaret, enligt Stone. BBC-journalisten vågar inte uttala sig om när - eller om - Nilsson Lindelöf kommer att lösa den uppgiften. Men han drar paralleller till Rio Ferdinand och Nemanja Vidic.

Vill att ”Vigge” blir en ledare

Där fick serben bra hjälp av Ferdinand och de blev till slut ett av världens bästa mittbackspar.

– Det är viktigt att Lindelöf kliver in i laget och leder det från backlinjen. Det är kort om ledare i United, så de önskar att han kan bli en sådan över tid. Inom två-tre månader måste han ha visat vad han kan, säger Stone.

En succé för Nilsson Lindelöf kan innebär att David De Gea kan lämna United.

– Det har varit mycket snack om att De Gea ska lämna klubben. Många tycker att det är märkligt att han kan försvinna från klubben, han är en av de bästa i laget. Men om de får en starkare defensiv så släpper de inte till så många skott. Då kan de ha en målvakt för 300 miljoner kronor i stället för 600 miljoner.

ARTIKELN HANDLAR OM