Boman: ”Vet att Milan inte kommer höra av sig”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYR N
Boman firar med Hysén.
FOTBOLL

GÖTEBORG. AIK-försvaret tappade bort honom så att han kunde avgöra.

Med ett utgående kontrakt kan Mikael Boman, 29, även vara förlorad för IFK Göteborg.

– Det skulle vara häftigt att få en chans utomlands. Men jag vet att Milan inte kommer höra av sig, säger han. 

IFK Göteborg har en uppsjö av spelare vars kontrakt går ut efter den här säsongen.

Mikael Boman är en av dem, men hans situation har inte lyfts fram lika ofta. Rent krasst: hans stjärnstatus har inte varit lika självklar.

Mot AIK var det just Boman som avgjorde med 2-1-målet i 65:e minuten. 

– Sakor lyfter in bollen, Tobbe nickar ner den – han är inte lång, men stark på huvudet – och vi har gjort några sådana mål. Vi har pratat om att ligga nära varandra. Det var starkt av Tobias, säger Mikael Boman.

– Det var riktigt gött att få göra mål och avgöra en sån här klassisk stormatch. Det var underbart att det höll hela vägen.

”Häftigt att få en chans att gå utomlands”

På tilläggstid, i 95:e minuten, hade AIK en 2-2-boll bakom Pontus Dahlberg, men domaren Mohammed Al-Hakim underkände målet. 

– Jag trodde inte det var sant när de kvitterade i slutet. Det var jäkligt skönt när domaren dömde bort det. Vi har åkt på så många poängtapp och oavgjorda matcher… Om det var rätt eller fel kan jag inte bedöma, jag var för långt bort. 

Ditt kontrakt går ut. Vill du vara kvar i IFK Göteborg?

– Jag blev erbjuden ett nytt kontrakt av Mats (Gren). Jag har inget att klaga på, klubben har skött allting jätteproffsigt. Men jag har valt att avvakta.

– Jag har spelat på elitnivå i tio år och jag är 29 år. Det är självklart det hade varit häftigt att få en chans att gå utomlands och uppleva ett äventyr. Det kan jag inte förneka.

”Gör det som är bäst utan att gnälla”

– Men jag är realist. Jag förstår att jag inte kommer till Milan, säger Boman med ett leende. Drömmen är någonstans där min tjej och vår 1,5 år gamle son kan trivas också. Vi får se vad som händer.

Målet var Mikael Bomans femte i allsvenskan i år.

– Jag tycker inte det är så illa. I många matcher, som när jag tog hand om Kim Källström i 90 minuter, har jag fått en utpräglad defensiv uppgift. Jag gör det som är bäst för laget utan att gnälla. 

Segern mot AIK gör att IFK Göteborg har nio poäng ner till kvalstrecket och bara sex upp till just AIK på andraplatsen.

Sebastian Eriksson:

– Vi kollar inte något håll i tabellen. Jag är glad för den här segern, men den här säsongen har varit tuff och brokig. Kom tillbaka om tre, fyra matcher så kanske jag säger något annat, säger IFK-lagkaptenen.

ARTIKELN HANDLAR OM