Klart: Franzén får förbundskaptensjobb

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Henrik Larsson ryktades vara aktuell som förbundskapten för P19-landslaget.

Sedan kom uppgifter om att Roger Franzén skulle få tjänsten istället.

Nu har istället den sistnämnda fått ett annat uppdrag.

Det var under förra veckan som Fotbollskanalen kom med uppgifterna om att landslagsikonen och tidigare Helsingborgstränaren Henrik Larsson var högaktuell för jobbet som förbundskapen i P19-landslaget.

– Jag har inga kommentarer till några namn. Det jag kan säga är att vi är långt fram i processen och räknar med att ha allt klart i den kommande veckan, sa Claes Eriksson, ansvarig för rekryteringen och nuvarande förbundskapten, till FK då.

Sedan kom samma sajt med uppgifter om att Roger Franzén skulle få jobbet istället.

Franzén får annat uppdrag

Så blir inte fallet.

Svenska fotbollsförbundet bekräftar på sin hemsida att Franzén istället får ansvaret för P16-landslaget.

Franzén tog över Gif Sundsvall 2013 och hade under flera säsonger, tillsammans med Joel Cedergren, huvudansvaret som tränare för klubben.

– Det känns jätteroligt. Det är otroligt inspirerande att få jobba med unga talanger, som man gör inom det här jobbet, så jag är jätteglad över att ha fått den här möjligheten, säger Franzén.

Posten som förbundskapten för P19-landslaget är fortfarande vakant och kommer att rekryteras efter sommaren, skriver förbundet på sin hemsida.

Foto: Conny SillÈn/TT / TT NYHETSBYR≈N

Efter en svag period under föregående säsong fick dock Franzén sparken i september, och Joel Cedergren fick i stället ensamt ansvar på tränarposten.

Han är sedan dess utan jobb, men så ska det alltså inte förbli.

Även P16- och P17-landslaget ska få nya tränare under veckan, men Henrik Larsson ska inte vara aktuell för något av dem.

Om Henke tackat nej eller nobbats är, enligt Fotbollskanalen, oklart.

Foto: Bildbyrån
Delar av P19-landslaget
ARTIKELN HANDLAR OM