Zidane: ”Ronaldo stannar i Real Madrid”

Foto: TT
Zinedine Zidane om Cristiano Ronaldo.
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo har ryktats bort från Real Madrid.

Rykten som tränare Zinedine Zidane nu viftar bort – med besked.

– Cristiano blir kvar hos oss, så är det bara, säger Zidane till ESPN.

Sedan övergången från Manchester United 2009 har Cristiano Ronaldo varit Real Madrid trogen. Tre Champions League-titlar och två ligatitlar senare såg det i somras ut som att den 32-årige stjärnan kunde vara på väg bort.

Ronaldo står åtalad för skattebrott mellan åren 2011 och 2014, och har stundtals varit hårt ansatt av de spanska medierna.

Portugisen själv anser att han blivit utsatt för "en medial och publik lynchning”, och att Real-presidenten Florentino Pérez inte skyddat honom.

Rykten om United-återkomst

I början av sommaren kom rapporter om att Ronaldo därför ville lämna Spanien, och det talades om en återkomst till Manchester United eller en flytt till PSG. Ganska omgående kom dock rapporter om att stjärnan ändå bestämt sig för att stanna i klubben, men inget officiellt uttalande har kommit.

Men nu har Cristiano Ronaldo själv uttalat sig om framtiden för första gången, i en intervju med spanska Marca.

– Det var fantastiskt att vinna stora pokaler med klubben förra säsongen, precis som de individuella troféerna. Att göra det igen hade varit bra, säger Ronaldo.

– Man måste jobba hårt, år efter år, och det kommer jag fortsätta att göra. Fotbollen är mitt liv, min passion, fortsätter Ronaldo.

”Cristiano är en av oss”

Real Madrid befinner sig just nu i USA där de förbereder sig för den nya säsongen. Ronaldo är inte med då han fortfarande har semester efter sitt medverkande i Confed Cup.

Men tränare Zinedine Zidane är säker på att portugisen stannar i klubben.

– Cristiano är en av oss. Han kommer bli kvar hos oss, så är det bara. Vi väntar på att han ska avsluta sin semester och ansluta, säger Zidane i en intervju med ESPN.

ARTIKELN HANDLAR OM