Boman sänkte gamla klubben

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

HALMSTAD. Halmstads chanser att nå upp till säker mark i tabellen är borta.

Med en minut kvar sänkte IFK Göteborg Mikael Boman sin gamla klubb.

– Av respekt jublade jag inte, säger Blåvittanfallaren.

Det har inte varit en helt enkel säsong för årets nykomling Halmstad. Med tre omgångar kvar ligger laget fortsatt sist i tabellen, efter tappad ledning och slutligen förlust mot IFK Göteborg.

För det blev något av en drömstart. I den 25:e minuten fick hemmalaget straff sedan målvakten Pontus Dahlberg fällt HBK-anfallaren Tryggvi Haraldsson.

Hemmalagets Pontus Silfwer förvaltade straffen till 1–0.

Boman avgjorde

Efter en hårtork från tränaren Alf Westerberg kom IFK Göteborg ut som ett nytt lag i den andra halvleken och tog över stora delar av spelet. Först kvitterade August Erlingmark med ett snyggt volleyskott i den 53:e minuten.

Med en minut kvar av ordinarie tid blev Halmstads strimma av hopp ännu mindre när Mikael Boman, som lämnade HBK 2014, rullade in segermålet för IFK Göteborg.

– Jag spelar i IFK Göteborg, vi vann matchen. På så sätt känns det jättebra. Men jag tycker lite synd om HBK. Jag spelade här i tre år, trivdes bra och tycker om folket i klubben, säger Mikael Boman efteråt.

Jublade du efter målet?

– Nej, säger Boman med en suck.

– Att få avgöra i 89:e minuten framför vår klack... Det är klart jag var sugen på att börja fira. Men Halmstadspubliken har alltid visat respekt för mig. Jag kände att jag fick hålla mig i dag. Jag hade lite bestämt mig för det innan, att jag inte skulle jubla om jag gjorde mål, säger Mikael Boman.

Halmstad har nu tio poäng upp till Gif Sundsvall på säker mark.

Enda mikroskopiska möjligheten att klara sig kvar är om Jönköpings Södra, på kvalplatsen, förlorar resterande matcher samtidigt som Halmstad i stort sett vinner sina återstående matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM