”Användare före dig i kö: 26 111”

Galet tryck inför Sveriges VM-kvalplayoff – men inte överallt

avPatrik Brenning, Lo Hägerfelth

Svenska fotbollförbundet förväntade sig ett rekordtryck inför Sveriges VM-kvalplayoff mot Italien.

När biljetterna släpptes kraschade också systemet.

När förbundet försökte igen köade över 26 000 personer på nätet – men bara 60 stycken på plats vid Friends Arena.

Redan klockan 12:31 var biljetterna också slut.

Klockan 10:00 på onsdagen gjorde Svenska fotbollförbundet ett nytt försök att släppa biljetterna till VM-kvalplayoffet mot Italien. Vid det första försöket på tisdagen kraschade biljettsystemet.

När Sportbladet loggade in på biljettsidan vid sju minuter över tio möttes vi av beskedet att det stod 26 111 personer före oss i kön. Då ska det understrykas att 16 000 av de totalt omkring 50 000 biljetterna redan hade sålts genom förköp.

Utkastad ur kön

Arga användare vittnar också återigen om stora problem. Supportrar Sportbladet talat med vittnar om att de blivit utkastade från kön och strax innan elva pausades också hela kösystemet av okänd anledning tillfälligt.

”Vad fan håller Fotbollsförbundet på med. Försöker köpa biljetter till Sve-Ita ligger på imorse får könnummer 740 kommer in men ej vidare blir utslängd får nytt könummer 28326!!! Väntar tålmodigt vad händer efter 20 min jo att kö är pausad this sucks”, skriver en användare i ett meddelande till Sportbladet.

– Tyvärr är det så att vår leverantör av biljettsystemet upplever lite problem även i dag med systemet. Dels är det extremt mycket folk i kö men vi har också varit tvungna att dra ner lite på tempot i försäljningen beroende på vad de jobbar med att lösa. Vi kan tyvärr inte annat än att beklaga de som upplevt problemen men det finns fortfarande gott om biljetter kvar att sälja, säger Daniel Stålbo, kommunikationschef på Stockholm Globe Arena.

Vad ska de som blivit utkastade göra?

– Tyvärr kan vi inte annat än att beklaga det. Det är något vi får titta på tillsammans med vår biljettleverantör.

Bilden som möter biljettköparna.
Foto: LASSE ALLARD
Ulf Östenius stod först i kön vid Friends arena.

En bättre idé var det att åka ut till biljettkassorna vid Friends Arena. När Sportbladet kom till arenan vid tiotiden var det endast omkring 60 personer som väntade på chansen att lösa sin biljett till matchen.

”Jag är ju först”

Först i kön stod Ulf Östenius. Han var en av de som utan lycka köade för biljetter på nätet under tisdagen.

– Jag har köat här ett par timmar nu. Det var lite hopplöst i går men nu ser det bättre ut. Jag är ju först, säger Östenius.

Klockan 12:31 meddelande Friends Arena sedan att biljetterna är slutsålda. Hemmamatchen mot Italien spelas den 10 november.