Zlatan Ibrahimovic om comebacken: Är fortfarande Gud

Zlatan Ibrahimovic, 41, närmar sig comeback.

Och självförtroendet är intakt.

– Jag är fortfarande Gud, fortfarande nummer ett, säger Milanstjärnan till Mediaset.


Zlatan Ibrahimovic kan göra säsongsdebut hemma mot Torino på fredag efter drygt åtta månaders skadefrånvaro.

– Jag mår riktigt bra! Jag har återvänt till gruppen och känner mig fri, både på och utanför planen. Jag gjort allt för att hjälpa tränaren, personalen och klubben utifrån under den här perioden. Jag har haft tålamod, återhämtningen går enligt plan, säger ”Ibra” till italienska Mediaset.

PLUS: Här är Sveriges mest populära idrottare


”Har blivit kritiserad i 25 år”

Den 41-årige svensken har inget emot att bli ifrågasatt.

– Kritik? Det hör till, för om du inte får kritik tillhör du inte toppen. Jag har blivit kritiserad i 25 år eftersom jag är nummer ett. Jag har blivit van. Det är som att hälla bensin på elden, säger han och fortsätter:

– Min comeback handlar inte om välgörenhet. Ska jag spela så ska det ge resultat. Annars hade det inte varit någon utmaning. Då hade jag hellre stannat hemma med mina barn.

”Har många kapitel kvar att skriva”

Ibrahimovic ger även sin syn på framtiden som fotbollsspelare.

– Vid 41-års ålder har jag fortfarande många kapitel kvar att skriva eftersom kvalitet inte försvinner. Min kropp förändras, den fysiska förberedelsen är annorlunda, men kvaliteten består. I mitt fall är det ingenting som förändras, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.