Avslöjar: Malmö FF värvar danske landslagsmannen Jens Stryger Larsen

Publicerad 2024-01-18

Här är Malmö FF:s nästa nyförvärv.

Enligt Sportbladets uppgifter är nu alla parter överens om en övergång gällande Jens Stryger Larsen – och den danske landslagsmannen väntas presenteras av MFF inom den närmsta tiden.

Följ ämnen
Malmö FF

Det var i mellandagarna som Sportbladet avslöjade att Malmö FF jobbade hårt på att värva danske landslagsmannen Jens Stryger Larsen från turkiska Trabzonspor.

Högerbacken har gjort 54 A-landskamper för Danmark och var med i EM-kvaltruppen i november. Han siktar också på att spela EM-slutspel med Danmark i sommar.

Har jobbat länge på en värvning

Innan han gick till den turkiska storklubben Trabzsonspor har han bland annat representerat klubbar som Bröndby, Nordsjälland, Austria Wien och Udinese.

Jens Stryger Larsen.

MFF:s tränare Henrik Rydström hintade också om att en värvning var nära i förra veckan.

– Stryger Larsen är också en spelare som kan spela i flera positioner, vad jag förstår. Men nu spekulerar vi, sa MFF-tränaren med ett snett leende då.

Väntas presenteras av MFF inom kort

Enligt Sportbladet är nu alla parter överens om en övergång och MFF kommer att värva högerbacken om han klarar läkarundersökningen, vilken han väntas göra inom den närmsta tiden.

Går allt som det ska presenteras han inom kort.

Stryger Larsen har haft intresse på sig från ett par andra utländska klubbar, däribland spanska Celta Vigo, som kom in in sent i bilden och försökte övertala 32-åringen att skriva på för dem i stället för MFF.

Men Stryger Larsen var tydlig med att han ville till flytta tillbaka till Skandinavien och till Malmö FF. Dansken är nära vän med Anders Christiansen och dök oväntat upp på MFF:s guldfest i november.