Fyra gripna efter läktarupploppet – kastade mynt på autistisk pojke

Publicerad 2023-03-10

Skandalscener inträffade på Old Trafford under torsdagens Europa League-match.

Fyra Real Betis-supportrar har gripits efter våldsamheterna.

– Ett mynt träffade min son i bakhuvudet, berättar United-supportern Louise Rigby för Manchester Evening News.

Följ ämnen

Omkring 3 900 tillresta supportrar följde sitt Betis på Old Trafford när de blev överkörda av Manchester United med 4–1 i den första Europa League-åttondelen.

När Bruno Fernandes satte Uniteds tredje mål för kvällen utbröt rejäla skandalscener på bortaläktaren. Enligt uppgifter ska ett 50-tal Betis-supportrar ha stått för merparten av oroligheterna.

Kastade korvar och mynt

Enligt vittnesmål tog de sig bland annat över staketen mellan de olika läktarsektionerna, kastade fyrverkeripjäser mot polisen och spottade mot hemmafansen. United-supportern Louise Rigby berättar att hennes åttaårige autistiska son fick ett mynt kastat i huvudet.

Stökigt på läktaren i Manchester.

– När vi satte vårt tredje mål blev det obehagligt. De hoppade över staketen och kastade saker. Ett mynt träffade min son i bakhuvudet. Han har särskilda behov och vi satt i handikappområdet. Vi går på varje match. Det fanns många personer i rullstolar och alla fick saker kastade på sig, säger hon till Manchester Evening News.

Pojken klarade sig dock från allvarliga skador.

Enligt Rigby var det även stökigt på bortasektionen innan avspark.

– De kastade korvar, varmkorvar. Innan matchen ens hade börjat kastade de tändare och paket med näsdukar och plastmuggar.

Den lokala polismyndigheten Greater Manchester Police (GMP) bekräftar att en polis blivit skadad av en tänd bengal och att fyra Betis-supportrar gripits. De misstänks bland annat för våldsamt upplopp, misshandel, användande av pyroteknik och innehav av droger.