Officiellt: Zeneli klar för Elfsborg

Publicerad 2024-03-21

Elfsborg spänner musklerna inför den allsvenska premiären.

Arber Zeneli, 29, är klar för en återkomst – precis som Sportbladet tidigare avslöjat.

– Det känns otroligt bra, säger han till klubbens hemsida.

Följ ämnen
IF Elfsborg

Arber Zeneli bröt sitt kontrakt med turkiska Adana Demirspor efter knappt sex månader och sedan dess har Fifa utrett om han ska få grönt ljus att byta arbetsgivare.

Det får han.

29-åringen är klar för en återkomst i Elfsborg.

– Efter månader av väntan och arbete, där Arber själv minst sagt gjort ansträngningar, så kan vi nu äntligen hälsa honom välkommen tillbaka till IF Elfsborg. Arbers kvaliteter som fotbollsspelare känner vi väl till efter hans stora genombrott hos oss som ung spelare i allsvenskan för att sedan fortsätta prestera på väldigt hög nivå utomlands, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Får spela med sin bror

Arber Zeneli vänder nu hem till ett Elfsborg där lillebror Besfort, 21, redan finns i truppen.

– Jag har följt Elfsborg ganska mycket under hela min utlandskarriär, men lite extra så klart sedan Besfort kom upp till a-laget. Det var givetvis en stor anledning till att valet att vända hem till IF Elfsborg var så lätt. Det ska bli otroligt kul att kunna vara med och hjälpa honom nu på ett annat sätt än tidigare. Vi pratar mycket och nu har vi varandra här och kan stötta varandra. Det ska bli kul att kunna följa hans karriär på nära håll och spela tillsammans med honom, säger Zeneli.

Elfsborg möter Värnamo i den allsvenska premiären den 1 april.

Följ ämnen i artikeln