Phil Foden hattrickhjälte för Manchester City

Uppdaterad 2024-02-06 | Publicerad 2024-02-05

Erling Haaland gjorde sin första start på två månader.

Men Phil Foden stal showen – med ett hattrick i Manchester Citys 3–1-seger mot Brentford.

– Han är otrolig, säger Pep Guardiola.

Brentfords målvakt Mark Flekken slog en lång utspark, genom hela Manchester Citys lag, som Neal Maupay utnyttjade och sköt in 1–0 i 21:a minuten. Senast Maupay gjorde mål firade han med en kasta pil-rörelse med armen, som Tottenhams dartfantast James Maddison gjort till sin.

Då slutade det med att Tottenham vann, Richarlison hånade Maupay med samma målgest och en konflikt utbröt mellan Brentfords anfallare och Maddison.

Denna gången tog Maupay till en lugnare målgest. Men det ville sig inte ändå för Brentford.

Phil Foden.

23-årige Phil Foden tog nämligen över showen för City. Innan paus satte han kvitteringen, och i andra gjorde han ytterligare två mål efter att ha assisterats av Kevin De Bruyne och Erling Haaland. Mittfältaren firade på sitt alldeles eget sätt.

– Jag är verkligen nöjd med mina senaste insatser. Jag är den bästa formen jag varit i en Citytröja, säger Foden till Sky Sports.

Hyllas av legendaren

Han hyllas av sin tränare Pep Guardiola.

– Han har alltid haft en blick för målet. Han har redan spelat 250 matcher och har haft en stor påverkan med sina mål den här säsongen. Han är otrolig. Hans siffror är verkligen imponerande, säger Guardiola till BBC.

Vilken spelare Phil Foden är!”, skriver Alan Shearer på X.

Foden har gjort ett hattrick tidigare i sin Premier League-karriär. Det var i derbyt mot Manchester United i oktober 2022 – en match där även Haaland gjorde tre mål.

Norrmannen var tillbaka från start för Manchester City för första gången sedan 6 december, men lämnade planen mållös i 86:e minuten.

Manchester City är nu två poäng bakom Liverpool i toppen av Premier League-tabellen. De ljusblå har dock en match tillgodo.