Tränaren tror att Isak har skuldkänslor

Publicerad 2022-12-23

Det är tufft att komma till en ny klubb och skada sig.

Newcastles tränare Eddie Howe tror att Alexander Isak känner skuld.

– Jag har själv känt den känslan när jag kom till en ny klubb, säger Howe under fredagen.

Följ ämnen

Alexander Isak inledde med att göra mål mot Liverpool i sin debut för Newcastle och följde sedan upp det med ytterligare ett mål i sin tredje Premier League-match.

Därefter har Newcastles rekorddyra värvning varit borta länge.

Alexander Isak missar fler matcher

Under fredagens presskonferens berättade tränaren Eddie Howe att svensken även missar resten av årets matcher på grund av sin skada.

– Jag skulle säga att det har varit väldigt tufft för honom. Jag har själv känt den känslan när jag kom till en ny klubb. Jag flyttade till Portsmouth och spelade bara två matcher, säger Eddie Howe enligt Daily Mail.

Han fortsätter att dra paralleller till sin egen spelarkarriär.

– Jag hade många känslor som flög genom kroppen. Skuldkänslor och att jag svek människor. Min kropp lät mig inte utföra det jag ville. ”Alex” kommer utan tvekan att känna dessa känslor till viss del.

”Frustration från supportrarna”

Eddie Howe hoppas att Alexander Isak kan spela ”en stor roll” under det täta matchschemat i januari. Samtidigt vill han ta det lugnt, så att Isak inte ska förvärra sin skada som han gjorde senast.

– Det är en väldigt bra känsla runt honom. Det finns bara en frustration från supportrarnas sida eftersom de inte har fått se mer av honom, för jag tror att de vet att han har en enastående talang, säger Howe.

Newcastle spelar mot Leicester på bortaplan under annandagen.

Alexander Isak har varit borta länge från spel.