PL-stjärnan skadad efter bilolycka

Foto: AP, ESPN
FOTBOLL

Jobbiga nyheter för Manchester City och argentinska landslaget i natt:

Sergio Agüero har varit med om en bilolycka. Enligt de första rapporterna har anfallsstjärnan skadat revbenen och kan bli borta upp till två månader.

”Agüero ska undersökas av våra klubbläkare i dag”, bekräftar Manchester City i ett uttalande.

Enligt ESPN var olyckan framme när Sergio Agüero satt i en taxi på väg till flygplatsen i Amsterdam för att flyga hem till Manchester, efter att stjärnan under torsdagskvällen varit på en konsert med colombianske artisten Maluma.

Taxichauffören tappade kontrollen över bilen och krockade in i en stolpe. Så i stället för flyget till Manchester fick Agüero ta in på sjukhus med revbensfrakturer.

”Sergio Agüero ska undersökas av våra klubbläkare i dag efter att ha varit med om en trafikolycka under torsdagen. Anfallaren var i Nederländerna under sin lediga dag och har ådragit sig en skador”, skriver Manchester City i ett uttalande.

Missar VM-kval

Enligt uppgifter kan 29-årige argentinaren bli borta i sex till åtta veckor. Definitivt är i alla fall att han missar lördagens möte med Chelsea och Argentinas viktiga VM-kvalmatcher mot Peru och Ecuador nästa vecka.

Smällen kommer också extra hårt för City som under gårdagen bekräftade att försvararen Benjamin Mendy kan bli borta större delen av säsongen. Den franske landslagsmannen tvingas till operation efter den svåra knäskadan han ådrog sig mot Crystal Palace.

Agüero toppar Premier Leagues skytteliga med sex fullträffar så här långt.

Argentinarens moderklubb Independiente skickade senare en hälsning via twitter och önskade ”styrka och snabb återhämtning”.

ARTIKELN HANDLAR OM