”Tråkigt att se det i en så vacker stad”

FOTBOLL

Minst 800 ska ha skadats i oroligheterna i Katalonien.

Nu uttalar sig John Guidetti om händelserna som påverkade matchen mellan Barcelona och Las Palmas.

– Camp Nou ska inte stå tom när Leo Messi showar, säger han.

De katalanska väljarna röstade ett rungande ja till självständighet.

Men valdagen präglades av oroligheter.

Väljare attackerades av polis och minst 8844 personer skadades, enligt lokala myndigheter.

John Guidetti följde händelseutvecklingen på distans och kunde se de fasansfulla bilder som kablades ut på bland annat sociala medier.

– Jag såg lite grand och det är alltid tråkigt när sånt händer. Barcelona är en fantastiskt vacker stad, jag har många goda minnen därifrån. Men om vi ska gå in på politik så är jag fel kille att prata med, jag har faktiskt noll koll vad gäller den biten. Men jag tycker att våldet, och att det är oroligheter där, är jättetråkigt, säger han.

Till följd av oroligheterna stod arenan Camp Nou – som normalt tar närmare 100 000 åskådare – tom när FC Barcelona tog emot Las Palmas och vann med 3-0.

– I en så vacker stad, att man ska behöva se Camp Nou helt tom när Leo Messi showar… Då ska det vara fullt, folk ska njuta, folk ska stå upp och titta på den lille magikern. Klart det är tråkigt. Men det andra (det politiska, reds.anm) kan inte jag kommentera, det får politikerna göra, säger Guidetti.

Flera katalaner i laget

I hans klubblag, Celta Vigo, finns flera katalaner.

– Vi har några som är från just Barcelona, plus att vår ledarstav har varit i Barcelonas A-lag de tre senaste åren. Så vi har många anknytningar till Barcelona, men jag var inte med laget när det här hände, så man har inte så mycket koll, säger John Guidetti.

Så är läget inför avgörandet i VM-kvalet 00:40