”Kommer bli bättre – förvänta er stordåd”

Zlatans löfte inför comebacken

avAndreas Käck

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

28 mål på 46 matcher i fjol.

I en längre intervju med Inside United lovar Zlatan Ibrahimovic, 35, att vara ännu bättre när han återvänder från sin skada.

– Förvänta er stordåd, säger han.

Häromdagen lät Zlatan Ibrahimovic hälsa att han är på bättringsvägen.

– Knät är nästan bra. Jag vill att alla ska ha tålamod. När jag kommer tillbaka kommer världen märka det, sa han i samband med ett event i Göteborg.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYR≈N

Nu har Ibrahimovic gjort en längre intervju med fans-magasinet ”Inside United” – som Express har tagit del av – och där lovar han att komma tillbaka ännu starkare.

– När jag är tillbaka på planen så vill jag vara bättre än tidigare. Jag kommer inte tillbaka för att jag är den jag är, jag kommer tillbaka för att vara en bättre version av mitt gamla jag. Tänk er hur det blir!

”Inget stoppar mig”

Zlatan fortsätter:

– Och det känns bra, jag har tränat varje dag sedan operationen, det finns inte tid för semester. Det här (rehaben) är en ny utmaning för mig men jag är mentalt stark. När jag fokuserar på någonting finns det inget som stoppar mig. Jag tar mig igenom alla hinder.

Egentligen vill han spela redan nu.

– Men det funkar inte så. Jag måste ha tålamod. När vi är redo så är vi redo. När jag väl spelar så ska det inte finnas några ursäkter om att jag har varit skadad, att folk säger ”han kom just tillbaka, det här var hans första match”. Nej, jag vill ha samma press som jag hade innan skadan, forsätter ”Ibra”.

”Har uppgraderat mig”

När han väl kommer tillbaka gör han det med ett nytt tröjnummer.

Romelu Lukaku har tagit över nian från Zlatan, som i sin tur har tagit över tian från Wayne Rooney.

– Jag har bara uppgraderat mitt nummer. Och ni kan förvänta er mycket mer än förra säsongen. Fansen kan förvänta sig stordåd. Stora saker kommer hända nu när jag tar över nummer tio från en annan grym spelare, Wayne Rooney. Jag har bara positiva saker att säga om Wayne. Han är en grym kille både på och utanför planen. Alla vet vad han gjorde och fortfarande gör. Jag är bara glad över att ta över nummer tio.

José Mourinho har sagt att Zlatan Ibrahimovic troligen gör comebacken runt årsskiftet.

DREAM TEAM: Skapa till SHL-lag - utmana polarna och vinn fina priser

ARTIKELN HANDLAR OM