Martin Dahlin: Isak är inte en ny Zlatan

Foto: TT
Martin Dahlin.
FOTBOLL

Alexander Isak jämförs med Zlatan Ibrahimovic.

Svenske bronshjälten Martin Dahlin vill dock tona ned förväntningarna på 17-åringen.

– Han har fortfarande en lång väg att gå innan han är en erfaren toppanfallare, säger Martin Dahlin till tyska Sky Sports.

Alexander Isak presenterades som ett nyförvärv i Borussia Dortmund under måndagen. Ända sedan den unga anfallaren slog igenom har jämförelserna med Zlatan Ibrahimovic varit oundvikliga.

Enligt Sportbladets uppgifter betalde Dortmund mer för Alexander Isak än vad Ajax gjorde för Zlatan Ibrahimovic, vilket gör Isak till en rekordförsäljning från allsvenskan.

”Går inte att jämföra”

Gamla landslagsspelaren Martin Dahlin – som spelat i Bundesliga för både Hamburg och Borussia Mönchengladbach – har gjort en intervju för tyska-kanalen Sky Sport News HD, som Bild i dag citerar, och då fick han förstås frågor om Isak.

– Isak är ingen ny Zlatan Ibrahimovic. Han har fortfarande en lång väg att gå innan han är en erfaren topp-anfallare, säger Dahlin till kanalen.

Men trots det hyllar Martin Dahlin Isak för att vara en stortalang.

– Isak har talang för att vara en toppanfallare, säger han.

Martin Dahlin, 48, jobbar i dag som agent och representerar bland annat Jonas Olsson (WBA), Pontus Jansson (Leeds United) och Jimmy Durmaz (Toulouse).