Succéinhopp av Jordan Larsson räddade Sverige

Foto: Björn Lindgren/TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Sverige låg under med 1–2 borta mot Ungern i EM-kvalet.

Då bytte förbundskapten Roland Nilsson in Jordan Larsson.

Tre minuter senare drog 20-åringen in en halvvolley – och räddade kryss.

Efter två raka EM-slutspel och ett guld lämnade Håkan Ericson över facklan till Roland Nilsson som förbundskapten för U21-landslaget.

Nilsson inledde starkt på den nya posten med vinster mot Cypern och Malta samt oavgjort borta mot Belgien. Mot Ungern såg det länge ut som att den första plumpen skulle komma.

Larsson hjälte

Redan efter 18 minuters spel hade Bence Biro gett hemmalaget ledningen och även utökat den. Mardrömsstart för Sverige som till slut reducerade genom Gustav Engvall i den 44:e minuten.

I den 82:e minuten bestämde sig Nilsson för att byta in Jordan Larsson – något som visade sig bli ett succédrag.

Tre minuter senare hade 20-åringen kvitterat till 2–2 efter ett rappt tillslag på halvvolley i straffområdet, ett resultat som stod sig matchen ut.

”Fint mål”

– Han hade sett pigg ut på träningarna, så jag ville att han skulle komma in för att han skulle hitta avslutningslägen. Han var heller inte tveksam och drog upp den i krysset, så det var ett väldigt fint mål, säger Nilsson till Fotbollskanalen.

Det innebär att Sverige hänger på Belgien i toppen av tabellen. Blågult står just nu på åtta poäng efter fyra spelade matcher.

– Jag är nöjd, men vi måste framöver ta med oss att vi måste göra jobbet fullt ut. Det är en lång säsong och då blir det lite slitet. Så var det, men det är inget vi skyller på utan tar med oss framöver i kvalet, säger Roland Nilsson.

ARTIKELN HANDLAR OM