”Finns bara ett namn bakom vändningen”

José Mourinhos jättehyllning till Jürgen Klopp: Allt handlar om honom

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Liverpool vände 0-3 till seger med 4-3 mot FC Barcelona trots en mycket reservbetonad anfallsuppsättning.

Efter bragdmatchen på Anfield tillskriver José Mourinho en person hela segern.

– Den här vändningen har ett namn. Jürgen.

De gjorde det som inte skulle gå – och de gjorde det utan Mohamed Salah och Roberto Fimino i uppställningen. Men tränarprofilen José Mourinho tycker inte att Liverpools 4-0-seger mot FC Barcelona handlar om ersättaren Divock Origi eller inhopparen Georginio Wijnaldum, som gjorde två mål vardera.

”Jürgen förtjänar det”

– Den här vändningen har ett namn. Jürgen. Det här handlar inte om taktik eller filosofi utan om hjärta, själ och en fantastisk empati han skapat med spelargruppen. De riskerade att avsluta en fantastisk säsong utan någonting att fira och nu är de ett steg från att vara Europamästare. Och jag tycker Jürgen förtjänar det, säger Mourinho i sin roll som tv-expert i BeIn Sport.

”Allt handlar om hans mentalitet”

Mourinho sparar inte heller på superlativen till sin gamle tränarrival.

– Jobbet de gör i Liverpool är fantastiskt men jag tycker att det här handlar om honom. Det är en reflektion av hans personlighet att inte ge upp, alltid kriga, att varje spelare ger allt och att han inte klagar när han saknar en spelare. Han klagar inte över att de spelar 50-60 matcher på en säsong när andra tränare i andra ligor klagar över att de spelar för många matcher när de spelar 30-35. Allt i dag handlar om Jürgens mentalitet.

Publicerad: