8 000 har valt att stötta Hammarby

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarby vädjade till fansen att inte begära pengarna tillbaka för säsongskorten. 

Nu har nästan 8 000 skrivit på kampanjen.

– Man blir överraskad varje gång man ser sådana här saker hända i Hammarby, säger klubbens presskommunikatör Axel Pershagen.

När allsvenskan fick grönt ljus att dra igång den 14 juni lanserade Hammarby kampanjen ”Vi ses snart igen”. Den riktade sig till supportrarna med uppmaningen att inte kräva pengarna tillbaka för säsongskorten. 

På bara några dagar har nästan 8 000 av de 16 430 säsongskortsinnehavarna meddelat att de bidrar med pengarna.

– Alla våra partners och sponsorer som anmäler sig uppgraderar vi eftersom så det är egentligen ännu fler, säger presskommunikatören Axel Pershagen och fortsätter: 

– Det är helt fantastiskt. Man blir väldigt ödmjuk. Vi visste att stödet är enormt och att låten (”Vi ses snart igen” av Magnus Carlson och David Ritschard) är jättestark med ett stark budskap, men man blir ändå överraskad varje gång man ser sådana här saker hända. Det är skithäftigt.

”Allvarligt läge”

Många klubbar har redan en ansträngd ekonomi och att allsvenskan nu kommer att spelas utan publik på obestämd tid gör inte situationen enklare.

För Hammarbys del kommer bidragen från säsongskorten att bli värdefulla.

– Det är ingen hemlighet att läget är allvarligt för alla klubbar och stora delar av samhället. Publikintäkter är väldigt viktig del och säsongskorten är en stor del av dem så det är direkt avgörande för hur vi kommer stå kvar efter det här, säger Pershagen. 

Publicerad:

LÄS VIDARE