Allsvenskan i fotboll

ÖFK vann hemmapremiären – efter dubbla drömmål

Av: 

Ibraheem Alsalman

FOTBOLL

Två drömmål, en målvaktstavla, ett självmål och en missad straff.

Matchen på Jämtkraft Arena hade allt.

Östersund slog Falkenberg med 3–2 efter bland annat två drömmål av Hosam Aiesh och Thomas Isherwood

– Jag har gjort inlägg hela tiden under matchen så jag tänkte att jag kan istället testa med ett skott, säger matchhjälten Isherwood till Cmore.

Matchen rivstartade när bortalaget tilldömdes en straff efter en klumpig försvarsspel av Isherwood. Men Pogrebnyak stod för en svag straff och Keita kunde enkelt rädda den.

Sedan tog FFF ledningen, trodde alla.

Men domaren valde att vinka bort den på grund av en offside i tidigare skede, till hemmapublikens stora jubel.

Målet skulle komma. För ÖFK.

Satte säker straff

Hosam Aiesh fick bollen, klev inåt i banan och avlossade ett skott som tog via ribban och in. Ett riktigt drömmål.

Kvitteringen kom dock omgående – efter en ännu straffspark.

Den här gången var Christoffer Carlsson stensäker och skickade Keita åt höger samtidigt som han placerade skottet till vänster.

– Mitt mål var en kanonträff. Men vi kommer inte in i matchen. Jag är besviken. Vi måste höja oss väldigt mycket, sa Aiesh till Cmore efter första 45.

Andra halvleken var precis som första. ÖFK tog ledningen genom Charlie Colkett via ett skott som inte alls såg ut att vara ostoppbart. I den 84:e matchminuten stod hemmalaget för ett snöpligt självmål när Noah Sonko Sundberg inte lyckades rensa bollen och istället styrde den in i mål.

Eklund besviken

2–2 alltså med fem minuter kvar att spela. Då klev Isherwood fram. Med ett skott, som mest såg ut att vara ett inlägg, gav han ÖFK ledningen med 3–2. Ett resultat som stod sig matchen ut och Östersund kunde inkassera säsongens första seger.

– Jag har gjort inlägg hela tiden under matchen så jag tänkte att jag kan istället testa med ett skott. Det var snyggt, säger matchhjälten Isherwood till Cmore.

Hasse Eklund var rejält besviken efteråt. Han tyckte att de borde ha fått några poäng med sig hem.

– Sån är fotbollen, det är ett inlägg som blir misslyckat och går i mål. Vi missar en straff och gör ett korrekt mål som blir bortdömd. Det är tufft att vi inte får något med oss från den här matchen, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Alfelt: Hur länge håller det här för MFF?

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Östersunds FK

Falkenbergs FF