Barcelona–utspelet: ”Kommer skicka spelare”

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Valencia snuvade Barcelona på segern i Copa del Rey.

Efter finalförlusten uttalar sig presidenten Josep Bartomeu om tränaren Valverdes framtid och bekräftar att det kommer möbleras om i laget.

– De Jong är klar. Nu kommer vi arbeta för att ta in, och skicka iväg, andra spelare, säger han.

FC Barcelona har haft en tung avslutning på säsongen.

Efter det spektakulära uttåget mot Liverpool i Champions League blev det förlust i gårdagens spanska cupfinal mot Valencia, trots stort spelövertag.

Därmed blev det ”endast” två titlar den här säsongen för Ernesto Valverdes manskap, La Liga-segern och vinsten i spanska Supercupen.

”Det var inte hans fel”

– Jag har alltid sagt att Ernesto har kontrakt även nästa säsong, han är vår tränare, säger presidenten Josep Bartomeu enligt AFP efter finalförlusten och tillägger:

– Förlusten i dag var inte hans fel.

Nu börjar lagbygget inför nästa säsong.

Ajax-mittfältaren Frenkie De Jong kommer att ansluta 1:a juni och katalanerna sägs sitta i förarsätet när det gäller att säkra De Jongs lagkamrat, superlöftet Matthijs de Ligts, signatur.

Kommer skicka iväg spelare

Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Malcom och Andre Gomes är några av de profilerade spelarna som ryktas vara på väg bort.

– Varje år kommer nya spelare in. Hittills har vi gjort klart med De Jong och nu kommer vi arbeta för att ta in, och skicka iväg, andra spelare. Det är normalt varje sommar, säger Josep Bartomeu.

Han var dock inte allt för pratglad efter nederlaget.

– I nuläget är det inte aktuellt att göra någonting. Det kommer komma värvningar, men det är inte rätt tillfälle att prata om det nu.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images Europe
La Ligas bästa målskyttar genom tiderna 00:20
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM