Hyllningen till lagkamraten: ”Förtjänar mer”

avFrida Fagerlund

BÅSTAD. Knappt någon ser Sverige som en av favoriterna i VM, troligtvis på grund av få fixstjärnor i laget.

Men det finns särskilt en spelare som förtjänar betydligt mer uppmärksamhet internationellt, menar Magdalena Eriksson.

– Jag tycker att Fridolina Rolfö är en otroligt duktig fotbollsspelare, säger försvararen.

Under landslagets lördagsträning i Båstad saknades Fridolina Rolfö. Anledningen var att Bayern München-spelaren kände en ”trötthet i musklerna” och valde därmed att avstå.

– Vi får känna lite från dag till dag och se hur kroppen reagerar, sa Rolfö som har haft en hel del skadebekymmer det senaste året.

Att det är vitalt att få henne i slag till VM-starten om några veckor råder det ingen tvekan om.

Sverige omnämns sällan bland de absoluta favoriterna i mästerskapet i Frankrike. Vilket troligtvis beror på att det saknas ”stora” namn i truppen, tror Magdalena Eriksson.

– Men däremot har vi ett riktigt bra lag, ett kollektivt. Det klassiska svenska laget. Samtidigt som jag tycker att vi har stjärnor som kanske inte får den uppmärksamheten de förtjänar, säger försvararen.

”Inte fått den uppmärksamheten hon förtjänar”

Vilka är stjärnorna, enligt dig?

– Jag tycker att Fridolina Rolfö är en otroligt duktig fotbollsspelare. Tyvärr har hon haft skadebekymmer som har gjort att hon kanske inte har fått den uppmärksamheten som hon förtjänar. Men man ser vad hon har gjort i Bayern München som är ett av Europas bästa lag.

Att Rolfö dras med skador är givetvis inte optimalt, menar lagkamraten.

– Men hon har ju visat i Bayern München att så fort hon är tillbaka och spelar så är hon i bra form även fast hon har varit borta ett litet tag. Hon kommer alltid tillbaka, spelar och gör mål, säger Magdalena Eriksson.

– Jag tror att ”Fidde” har blivit klokare nu och väljer att säga till i god tid. De är försiktigare med henne, vilket jag förstår.