Vibe: Så här vi vill spela

Publicerad:

FOTBOLL

Överkörda på planen, kritiserade av supportrarna efteråt.

IFK Göteborgs lagkapten Lasse Vibe manar till lugn.

– Det är så här vi vill spela, säger han.

En dålig dag i Stockholm – så summerade IFK Göteborgs anfallare Lasse Vibe 6–2-förlusten på Tele2 Arena.

– Vi fick en jobbig början, ligger under med 3–0 efter tolv minuter, gör lite misstag där de straffar oss väldigt hårt. Sedan tycker jag vi kämpar oss tillbaka, även om det sitter i lite i skallen med självförtroende och så. Vi gör för många misstag, matchen igenom. Vi förlorade för enkla bollar, gör för enkla misstag, mot ett så här bra lag blir man straffade.

Ni tappade bollen lågt i början, mot ett lag som brukar forsa fram. Vad ville ni göra?

– Vi ville spela ut genom pressen, det kan man göra på den här mattan. När de gör 1–0 är det i en situation där vi ska spela oss ur, kommer vi igenom där är vi loss på vänsterkanten. När det blir 3–0 så bara fortsätter vi göra det. Jag ser ingen idé med att vi ska börja köra långbollar på mig och Robin Söder, vara kompakta och så. Det är så här vi ska spela, vi ska bara bli bättre på det.

”De är ju besvikna, vilket är självklart”

Blåvitt hade med sig ett par tusen supportrar, som stöttade laget genom 90 minuter. Efteråt välde känslorna ut, och de var inte positiva. Vibe gick fram för att prata med uppretade supportrar.

– De är ju besvikna, vilket är självklart. Jag tycker egentligen bara att det är att säga som det är: det var för dåligt. Sedan har vi inget att be om ursäkt för, de förlorar tillsammans med oss, de förlorar tillsammans med oss. Det försökte jag förklara, och de höll med. Vi har ett ungt lag, vi var tippade sist typ och har inte förlorat på tio raka matcher. Jag har för mig att vi gav dem 4–0 i senaste hemmamatchen, så att… de har levererat, vi har det bästa publiksnittet på många år. Vi får inte glömma bort det, bara för att vi har en dålig dag i Stockholm. Men jag köper det (kritiken) till hundra procent.

Ni har varit stabila och släppt in väldigt få mål i år, nu blev det 6–2. Var det ni eller Hammarby…?

– Det är väl både och, så är det alltid. Men vi gör det inte svårt för dem att göra mål, så kan man säga. Det hänger ihop.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.