City-stjärnan ny favorit hos Uniteds supportrar

Känslokaoset i PL: Liverpool-profilen håller på United

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Vad är det som pågår i England?

Liverpools James Milner håller på Manchester United samtidigt som United-fans stoppar City-stjärnan Kyle Walker på gatan med hejarrop och uppmuntrande ord.

Ja, på flera sätt är världen upp och ner inför onsdagens stora Manchester-derby.

James Milner spelade 147 ligamatcher för Manchester City innan övergången till sin nuvarande klubb Liverpool. Nu håller han för första gången i sitt liv på Manchester United.

Kyle Walker spelar sedan 2017 för Manchester City. Nu har han blivit en fansfavorit bland supportrarna till lokalrivalen Manchester United.

Anledningen? Titelkampen i Premier League.

”Det är konstigt att höra”

Liverpool leder just nu ligan, två poäng före Manchester City men med en match mer spelad. Vinner City onsdagens derby mot United är det därför de som fortsatt har allt i egna händer. En situation som fått Uniteds supportrar att hålla en extra tumme för City.

– När jag är ute med mina hundar kommer det fram United-fans och säger att ”vi vill hellre att City vinner ligan än Liverpool”. Det är konstigt att höra, säger City-försvararen Kyle Walker till Manchester Evening News.

1 av 2 | Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
James Milner i Liverpool har spelat i Manchester City, men i dag håller han på Manchester United

”Kommer inte se matchen”

Samtidigt sitter Liverpools James Milner nu och håller tummarna för klubbens ärkerival Manchester United i hopp om att United ska stjäla några poäng från titelutmanaren City.

– Men jag kommer inte se matchen, det är lite slöseri med energi. Jag har ingen aning om vad jag kommer göra men jag kanske går ut och äter, säger Milner till BBC.

Manchester United-Manchester City har avspark 21:00 på onsdagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE