”Kanske är en symbol”

Manchester Uniteds tröjnummer 7 otursförföljt

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Vilar det en förbannelse över Manchester United?

I så fall bär den i alla fall tröjnummer sju på ryggen.

Antonio Valencia bad om att få byta bort tröjan efter en säsong och siffror visar nu att spelarna som burit numret bara mäktat med 15 mål på de tio senaste säsonger.

Under samma period har deras föregångare Cristiano Ronaldo gjort 332.

Tröjnummer sju är en mytomspunnen siffra i Manchester United. När numren blev fasta över en hel säsong 1993 tog Eric Cantona siffran och bar den fram till 1997 när han lämnade över till David Beckham.

När Beckham så lämnade för Real Madrid var det en ung portugis vid namn Cristiano Ronaldo som tog över i legendarernas fotspår.

”Vi tänker mycket på sånt”

Ronaldo bar siffran från 2003-2009 och spelade sig under samma period till statusen som klubbens och kanske hela fotbollens störste stjärna. Men sedan hände något.

Sedan portugisen lämnade Premier League för tio år sedan har fem spelare haft tröjnummer sju i Manchester United: Michael Owen, Antonio Valencia, Ángel Di María, Memphis Depay och Alexis Sanchez. De har under den perioden tillsammans skrapat ihop blott 15 ligamål i tröjan.

Under samma tio år har Ronaldo gjort 332.

Alla kanske inte tror på skrock men Antonio Valencia bad till och med om att få byta bort sjuan till sitt gamla nummer 25 efter säsongen 2012/13.

– Det kanske bara är psykologiskt eller så är det en lyckosymbol. Vi tänker mycket på sånt i Ecuador och jag hoppas att det här ska ge mig tur inför nästa säsong, sa Valencia till klubbens hemsida.

Kan bli ledig igen

Intensiva rykten säger nu att United vill sälja nuvarande sjuan Alexis Sanchez och därmed kan det nu så betungande numret bli ledigt igen. Men vem ska ta den?

På sociala medier spekulerar supportrar i allt från Jadon Sancho till Antoine Griezmann med båda de spelarna ser i skrivande stund i alla fall inte ut att vara på väg till United.

Andra teorier är att Jesse Lingard ska halvera sitt tröjnummer 14 eller att nyförvärvet Daniel James ska sno sjuan om Sanchez säljs.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM