Argentina tog sista chansen – vidare till kvartsfinal

Argentina hade kniven mot strupen.

De imponerade inte nämnvärt – men tog sig ändå ur knipan.

Lautaro Martinez och Sergio Agüeros mål säkrade kvartsfinalplatsen och en 2–0-seger mot Qatar i Copa América.

Inför gruppspelsavslutningen mot Qatar i Copa América så var det, minst sagt, ett Argentina med kniven mot strupen. Efter förlust mot Colombia och ”bara” ett kryss mot Paraguay så var Argentina tvunget att vinna för att ett respass redan nu inte skulle bli ett faktum.

De skulle få en drömstart i alla fall – en olyckligt silverfatsserverad sådan.

Serverades 1–0

När inte ens fyra minuter hade spelats så snappade Lautaro Martinez upp en nonchalant passning från en qatarisk försvarare. Interstrikern gjorde inga misstag och rullade in ett blytungt 1–0-mål för ”Los Albicelestes”.

Ketchupeffekt på ingång? Faktiskt inte.

Även om Qatar hade svårt att komma till några konkreta kvitteringslägen så levde spänningen vidare eftersom Argentina inte heller lyckades utöka sin ledning.

Eller ja – med knappt tio minuter kvar kom till slut spiken i kistan.

Ställs mot Venezuela

Manchester City-stjärnan Sergio ”Kun” Agüero passerade både en och två spelare innan han säkert rullade in bollen i qatariskt mål – och därmed rullade Argentina vidare till kvartsfinal.

I och med att gruppsegraren Colombia, som avslutade gruppspelet med full pott, slog Paraguay med 1–0 så gick Argentina om de rödvita och tog andraplatsen.

Något som ger ett kvartsfinalsmöte för Lionel Messi och hans manskap med tvåan i grupp A, Venezuela, på klassiska Maracanastadion den 28 juni.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.