Fredrik Ljungberg

”Jag får inte göra någonting just nu”

Bakbunden av Arsenal – får inte ta hjälp

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg vill gärna få in en hjälpande hand i Arsenals tränarstab.

Men klubben stoppar honom.

– De har sagt att jag måste vänta, säger svensken.

Fyra matcher har gått sedan ”Freddie” tog över från sparkade Unai Emery. Han ska leda laget i söndagens stormöte med Manchester City. Men sen då?

I nuläget är det ingen som vet.

Inte ens Ljungberg själv.

”Inte så lätt...”

I ett uttalande från fredagens presskonferens, som engelska medier fick publicera först efter midnatt, gav han sin hittills tydligaste indikation på att han helst ser att klubben fattar ett beslut så snart som möjligt.

Helt enkelt för att osäkerheten bidrar till sämre arbetsförhållanden.

– Om man jämför med min företrädare, Unai, så hade han väldigt många hjälptränare runtom sig och jag har kanske inte så många. Så om det fortsätter så här månad efter månad så är det inte så lätt. Men det är helt och hållet upp till klubben, säger Ljungberg enligt The Guardian.

Vill ha in Silva

I nuläget har han ”bara” Per Mertesacker att bolla med. Problemet är att tysken samtidigt ansvarar för ungdomslaget och således har fullt upp. Ljungberg har berättat att han gärna tar in sin före detta lagkamrat Gilberto Silva som en hjälpande hand, men klubben tänker inte göra något förhastat och har därför bett svensken ligga lågt.

– De har sagt att jag måste vänta till de fattar ett beslut, så jag får inte göra någonting i nuläget. När klubben bestämmer sig – eller om det blir så att jag lämnar – kanske vi kan göra något åt ledarstaben, säger Ljungberg.

Arsenals match mot Manchester City börjar klockan 17:30 i morgon söndag och sänds i Viasat Sport Premium samt på Viaplay.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Arsenal tar avstånd från Özils uttalande

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Ljungberg

Arsenal FC

Premier League

Fotboll