Rooney: ”Jag var en missbrukare”

Talar ut: ”Till slut hade jag förlorat”

Wayne Rooney har varit spelberoende.

34-åringen avslöjar att spelandet slukade hans liv under tiden i Manchester United och landslaget.

– Det kändes inte som riktiga pengar, säger stjärnan.

Det är i samband med en ny kampanj mot spelmissbruk som en av engelsk fotbolls största ikoner går ut och berättar att han själv varit drabbad.

– Jag var en ung grabb som precis börjat tjäna mängder med pengar, säger Rooney enligt Daily Mail.

”Var uttråkad”

Hans beroende pågick under de första åren i Manchester United och engelska landslaget.

– När vi hade bortamatch med United bodde vi på hotell, och med landslaget kunde vi bo på hotell i tio dagar. Man blir uttråkad och vill hitta sätt att fördriva tiden. På den tiden blev betting en sådan sak, säger han.

Rooney säger att han är fri från spelandet i dag. Men han minns hur det var när det var som värst.

– Det var så enkelt att lägga spel via mobiltelefonen. Det kändes inte som riktiga pengar. Det var inte som att man behövde gå till en spelbutik, där det fanns gränser på hur mycket man fick satsa.

”Insåg inte...”

Han fortsätter:

– Rätt vad det var så hade man förlorat en ansenlig summa, och man insåg inte hur mycket tid man ägnade åt det. Jag vann lite i början och tänkte att det var lätta pengar. Men det slukar dig mer och mer och till slut hade jag förlorat.

– Då blev det att jag försökte vinna tillbaka pengarna. Man är där för att representera sin klubb och sitt landslag och när man börjar förlora pengar så blir man ju påverkad. Lyckligtvis kom jag tillrätta med problemen. Jag lärde av mina misstag. Ju mer du spelar, desto mer förlorar du. Då kan du hamna i en dålig situation.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.