Efter degraderingen: ”Är stolt över spelarna”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

AFC och Gif Sundsvall är ute ur allsvenskan.

Nu ska båda lagen försöka resa sig efter uttåget.

– Det är typiskt för ett bottenlag att ingenting går vägen, säger en nedstämd Johan Blomberg.

Efter en högdramatiskt allsvensk säsong står det nu klart att AFC Eskilstuna och Gif Sundsvall spelar i superettan. Båda lagen åkte på en sena förluster mot Falkenberg respektive AIK.

– Det känns oerhört tufft, det är en stor besvikelse att vi inte har klarat oss kvar. När jag skrev på det här kontraktet var mitt uppdrag tydlig: att fixa ett nytt allsvenskt kontrakt med Gif Sundsvall. Det är något jag inte har lyckats med och därför känner jag en extrem besvikelse, säger Tony Gustavsson och fortsätter:

– Jag vill samtidigt säga att jag är så jävla stolt över mina spelare som gav precis allt de hade där ute på planen. AIK borta är en stentuff match och ändå var vi nära på att vinna. Det är något att vara glad över en sådan dag.

Tony Gustavsson.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Tony Gustavsson.

”Har spelat bra”

Johan Blomberg, som kvitterade mot Gnaget med kvarten kvar säger att det är ett tufft läge nu, men konstaterar att de hade förtjänt mer än ett poäng från lördagens match.

– Vi har spelat bra i de flesta matcherna där jag tycker vi förtjänade mer än vad vi fick. Det är typiskt för ett bottenlag att ingenting går vägen. Vi borde ha haft mer stolpe in, säger Blomberg.

Han fortsätter:

– Vi hade det i egna händer ett tag men lät det glida förbi – och det får vi skylla oss själv för.

Falkenberg slog samtidigt AFC Eskilstuna vilket innebar att FFF undviker kval eftersom Kalmar åkte på en tung 3–0-förlust.

”Känns surt”

För AFC är det superettan som återigen gäller.

– Vi är nära men det är ändå inte bara den här matchen som gör att vi åker ur. Det har funnits flera tillfällen där vi kanske borde haft poäng med oss och inte fått det, säger Gustav Jarl till Eskilstuna Kuriren.

Adi Nalic, som tvingades stå över avgörandet på grund av sjukdom säger att han är bedrövad.

– Det känns så surt att vi inte kan fixa en kvalplats, men Falkenberg ska ha beröm. De var bättre och vassare än oss i dag, säger offensive mittfältaren som nu återvänder till Malmö FF efter att låneavtalet med AFC löpt ut.

Publicerad:

LÄS VIDARE