”Konstigt att förlora när vi gjorde det bra”

Ett stort steg framåt jämfört med premiären. 

Ändå föll regerande mästarna med 1–2 på hemmaplan. 

– Mot Siurus var det som att vi hade käkat valium, i dag hade vi bra fart och energi, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Djurgården tog ledningen mot Örebro efter att Emir Kujovic nickat in 1–0 i den första halvleken. Men bortalaget svarade snabbt.

Nahir Besara kvitterade och i den 89:e minuten avgjorde Robin Book för Örebro. 

– Han tar in bollen och skjuter. Jag får en hand på bollen, men inte tillräckligt bra. Känslan är att jag ska ta den, säger målvakten Tommi Vaiho.

Tränaren Thomas Lagerlöf tycker dock att matchen var ett stort steg framåt jämfört med 2–0-segern mot Sirius i premiären.

– Nästan allt var bättre än sist mot Sirius förutom två saker. En är väl avslutningen sista 15–20 minuterna, framför allt sista åtta efter 2–1-målet. Vi blir alldeles för stressade. Det funkar inte. Det är gott om tid kvar, men vi tappar tålamodet. Vi är inte ens nära. Men framför allt är resultatet inte bra, säger han och fortsätter:

– Mot Sirius var det som att vi hade käkat valium. Idag hade vi bra fart och energi. Vi gör bra saker som vi kan bygga vidare på.

”Känns konstigt”

Lagkaptenen Jesper Karlström är inne på samma spår.

– Vi gör en ganska bra andra halvlek, eller väldigt bra stora delar, så det är lite blandade känslor. Vi tog ett steg framåt i spelet, men resultatet var inte det vi ville ha såklart, säger han och fortsätter: 

– Det känns konstigt att förlora när man känner att vi gjorde det ganska bra. På så sätt känns det som att vi har något att ta med oss till nästa match. Man hade varit mer orolig om det blivit 1–1 och vi blivit nedtryckta hela matchen. 

Hur var det att spela utan er hemmapublik? 

– Det var konstigt. Man är van vid ett jävla tryck här. Det är sådana smågrejer som man dras med i när det blir tryck. Men jag tycker att vi kom ut i andra och gör det väldigt bra. Det är positivt att vi har de trycket som vi brukar ha med publiken med oss. Men självklart är det speciellt att spela utan alla våra supportrar 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.