”Jag tänkte inte ta upp kampen med Zlatan”

Pastore om när alla förändrades i PSG: Då började alla spela för Zlatan

Javier Pastore tippades bli en av fotbollens största när han som symbol för PSG:s nysatsning hämtades från Serie A 2011.

Sedan kom Zlatan och förändrade allt.

– Först spelade alla för mig. Sen spelade alla för Zlatan, säger argentinaren till France Football.

Javier Pastore är en udda fågel i dagens fotbollsvärld. En spelare som föredrar att låta bollen sätta tempot snarare än att löpa ihjäl sig själv. En spelare som alltid försöker slå den svåraste passningen istället för den lätta.

”Från sämst till bäst på ett ögonblick”

Ett missförstått geni enligt vissa. En lat glaslirare enligt andra.

– Antingen älskar du mitt spelsätt eller så hatar du det. När jag inte är i form eller inte spelar bra blir det väldigt lätt att peka finger och håna mig. Min spelstil är så uppenbar, jag kan aldrig gömma mig. Men när allt går bra kan det gå väldigt snabbt. Jag kan gå från den sämste spelaren till den bäste på ett ögonblick, säger Pastore till France Football.

Många tippade att argentinaren skulle erövra fotbollsvärlden när han slog igenom i Palermo 2009. Två år senare blev Pastore också det första riktigt stora prestigeköpet i franska PSG:s nya Qatar-styrda projekt.

”Tänkte inte se vem som var bäst”

Men klubbens satsning fortsatte framåt i så snabb takt att Pastore blev kvarlämnad längs vägen. Anledningen: Zlatan Ibrahimovic.

– Under första året i PSG spelade laget för mig. Sedan började laget spela för Ibrahimovic. Och jag med! För jag visste att det var det bästa sättet för PSG att växa, säger Pastore till France Football enligt Fotbollskanalen och fortsätter:

– Jag kunde inte låtsas att jag var på samma nivå som Ibrahimovic, han var en superviktig spelare med tanke på hans karaktär och det han bidrog med på planen. För oss andra gällde det att vara smarta och hjälpa honom. Vi vann titlar och spelade fin fotboll. Jag tänkte inte ta upp kampen med Ibrahimovic för att se vem som var bäst. Min inställning och karaktär är inte sådan.

2018 lämnade Pastore PSG för italienska Roma.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.