Herrlandslaget i fotboll

Janne Anderssons ilska efter slutsignal

Av: 

Oscar Rickstrand

Simon Bank

FOTBOLL

Kryss mot Norge.

Då rasade Janne Andersson och skällde ut domaren.

– Han sa att vi skulle spela tre (tilläggsminuter), plus att en norsk spelare låg ner hur länge som helst, förklarar förbundskaptenen.

Andreas Granqvist bjöd Norge på ledningen, Emil Forsberg kvitterade och så kryssade Sverige och Norge till slut på Friends Arena.

Efteråt var förbundskaptenen allt annat än nöjd. Direkt efter slutsignal gick han fram till fjärdedomaren Nejc Kajtazovic och levererade en utskällning.

Han förklarar sin ilska efteråt.

– Vi spelar 2.08 (stopptidsminuter) och han sa att vi skulle spela tre, plus att en norsk spelare låg ner hur länge som helst. Därför var jag lite ilsk, säger Andersson som är nöjd med krysset.

”Många tröttnade”

Han förklarar:

– För oss är det ju, utifrån 3–3 i Oslo, ett kryss men en halv seger. Men ser man på matchen som helhet är jag nöjd med vissa delar, men vi kan göra en del bättre. Det kändes som att det var många som tröttnade efterhand. Som matchen blev är jag nöjd med kryss.

Nu är Sveriges EM-kvalgrupp ett getingbo. Läs mer om förutsättningarna här och se tabellen och det återstående spelschemat här under.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 25 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets supersystem för 642 kr i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Tabellen

Spanien+1418
Sverige+511
Rumänien+610
Norge+39
Malta-113
Färöarna-170
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Betyg på alla svenska spelare i matchen mot Norge

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Norges herrlandslag i fotboll

Janne Andersson