Janne Anderssons ilska efter slutsignal

Kryss mot Norge.

Då rasade Janne Andersson och skällde ut domaren.

– Han sa att vi skulle spela tre (tilläggsminuter), plus att en norsk spelare låg ner hur länge som helst, förklarar förbundskaptenen.

Andreas Granqvist bjöd Norge på ledningen, Emil Forsberg kvitterade och så kryssade Sverige och Norge till slut på Friends Arena.

Efteråt var förbundskaptenen allt annat än nöjd. Direkt efter slutsignal gick han fram till fjärdedomaren Nejc Kajtazovic och levererade en utskällning.

Han förklarar sin ilska efteråt.

– Vi spelar 2.08 (stopptidsminuter) och han sa att vi skulle spela tre, plus att en norsk spelare låg ner hur länge som helst. Därför var jag lite ilsk, säger Andersson som är nöjd med krysset.

”Många tröttnade”

Han förklarar:

– För oss är det ju, utifrån 3–3 i Oslo, ett kryss men en halv seger. Men ser man på matchen som helhet är jag nöjd med vissa delar, men vi kan göra en del bättre. Det kändes som att det var många som tröttnade efterhand. Som matchen blev är jag nöjd med kryss.

Nu är Sveriges EM-kvalgrupp ett getingbo. Läs mer om förutsättningarna här och se tabellen och det återstående spelschemat här under.

Tabellen

Spanien+1418
Sverige+511
Rumänien+610
Norge+39
Malta-113
Färöarna-170
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.